Khamis, 2 Mei 2013

tutorial energy saving mode





pernah dengar mengenai energy saving mode? contohnya korang letak energy saving mode kat blog korang. bila orang lain buka blog korang dan dia tinggalkan blog korang terbuka (contohnya beliau nak pegi masak air, ataupun pegi tandas), maka dalam masa beberapa minit, energy saving mode akan diaktifkan dan blog korang akan ditutupi dengan satu layer gelap macam ni:



itu la yang dipanggil energy saving mode. untuk menghilangkan layer tersebut, korang perlu menggerakkan cursor korang diatas layer gelap tu. energy saving mode ni akan membuatkan blogger tersebut nampak lebih prihatin dan mesra alam. :)

macamana nak buat energy saving mode ni?

1. login akaun blogger korang > Template > tekan ‘Backup/Restore’ > Download Full Template > Edit HTML > Proceed > tick Expand Widget Templates

2. tekan Ctrl+F atau F3, dan cari kod ni:
</head>

3. copy kod kat bawah ni, dan paste kat atas/sebelum kod kat step 2 tadi :
<script language='javascript' src='http://nikbir09.ws/scriptforenergy.js' type='text/javascript'/>


4. klik 'save template'... dah siap.. :)



tu je la kot. selamat mencuba energy saving mode

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

tinggalkan komen anda kat sini. . InsyaAllah CikCappuccinoLatte akan sentiasa membalas kunjungan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

NEWS !