Rabu, 8 Mei 2013

sinopsis novel ;aku pilih dia

hari nieyh nk review novel
kt atas tue,,apa nama novel tue...
'aku pilih dia, , , 

Permulaan cerita ni boring sikit dengan gaya bahasa yang agak skema
. tapi masih ok, tak lah boring sgt 
Lama kelamaan novel ni mmg best
. kisah Johanna,seorang wartawan bagi akhbar SUARA KOTA
. berkawan baik dengan si Raif Imran,
seorang jejaka yang sgt friendly dan mudah mesra meskipun anak org kaya. plg penting,
 Raif tu sweet talker haha.

Johanna ni pernah kehilangan tunang tersayang 3 bulan
 sebelum tarikh ijab kabul. semenjak tu,dia x pernah bercinta semula.
 tapi dia teman tapi mesra dengan Raif. 
Sampai satu masa, bekas bakal mertua dia nak jodohkan Johanna dgn ank sedaranya 
@ sepupu arwah khalil. Tapi Taufik ni ada something wrong dgn dia. apa dia ??
Taufik begitu, Raif begini, Johanna jumpa pula dengan seorang lelaki kacak 
anak kacukan di stesen minyak. Ian Redza. pada pandangan pertama, dua2 pon dah mula merasakan tarikan antara satu sama lain 

apa yg yana suka tentang novel ni
, salah satunya banyak pengetahuan yang dpt saya kutip
. penulis berkongsi bnyk maklumat seperti selok belok dunia perniagaan
 dan skop kerja seorang wartawan & banyak lagi.
 maksudnya ada isi dan dan tidaklah kosong semata2.
 suka dengan slanga Eng-Scottish Ian. lawak je. dari sisi romantik pulak,
 novel ni tak lah romantik sgt tp percintaan Ian & Johanna sgt sweet.
 baca pon senyum je.
apa2 pon novel ni bestt. 3.5*

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

tinggalkan komen anda kat sini. . InsyaAllah CikCappuccinoLatte akan sentiasa membalas kunjungan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...