Ahad, 19 Mei 2013

resepi yang tak menjadi







malam semalam. . perut tengah lapar . .alkisahnya cik yana mencari makanan
di sekitar dapur. . tpi semuanya dah habis. . ape lagi . .
jadi master chef sekejap di dapur...
nampak ayam dalam peti sejuk . . 
terpikir nak masak macam-macam..
nak tahu nak masak apa ?







resepi pertama yang terlintas nak masak. . 
iaitu maggi. . ala masak maggi kan senang, , kacang jew..
lelaki pown pandai masak maggie. . 
so nak masak maggi, , letak ayam jugak. . 
dalam periuk. . bru rebus ayam dalam berapa ketul gitu..
terfikir pulak nak masak sup ayam. . 
memandangkan maggie x masukkan lagi dalam periuk..
terus mencari perencah sup. . jumpa jugak. . 
dh mendidih ayam tue , , letak pulak perencah sup. . .
lepas letak perencah sup . . terasa nak buat resepi sendiri pulak. . 
ok kita masukkan rempah kari, , urmm, , amek kau yana. . 
kalau x sedap mampus kau, , 



terpikir jugak kalau xsedap sape lha nak tolong habiskan..hehe..
lepas letak serbuk kari, , terletak pulak kicap...hehe
pelik kan resepi yana , ,x pernah dibuat org, , 
pas tue nak tahu yana letak apa lagi ?
last serbuk ok...iaitu serbuk cili. . nak bagi rasa pedas cikit. . 
tengok kuah. . mak oiii lain dari yang lain. . 
resepi apakah ini. . tengok kuah pown dah lain macam. . 
tentu sedap sekali,,hehehe. . makan lha bagi habis, , 
nak sangatkan cipta resepi sendiri yang nth apa-apa lha. . 
dah cukup semua rasa,  ,tiba masanya untuk makan. . 



cewahhhh testing resepi yana . . 
sedap ke ? urmm boleyh lha, , janji xterlebih masin,,x terlebih manis. . 
dan bebagai lagi rasa...
kalau org lain nk rasa comfrim xnak bgi,,nnti diorang cakap x sedap ,,hehe
bukan x pandai masak, , boleyh lha sikit-sikit, , 
galak sangat nak cipta resepi sendiri begitu lha jadinya. . 
daripada nak masa maggie terus masak sup. . 
then bila dh campur dengan sebuk kari ,kicap , dan serbuk cili. . 
xthu nka beri nama apa resepi pertama yana,,hehee


p/s: jangan sesekali mencuba resepi ciptaan yana, , hehe menyesal nanti. .

17 ulasan:

  1. klu masak megi cm tu kte xpernh plak letak kicap melainkan megi goreng je...

    BalasPadam
  2. alahaii. entah mcamana la rasa sup yg awk buat tu..hhehe. >.<

    http://bloggadisbrutal.blogspot.com/2013/05/8-photo-shoot-bajet-hensem-abang-aku.html

    BalasPadam
  3. Kreatif cipta resepi... Hehe

    BalasPadam
  4. okeyla tu, cipta resipi sendiri.. hee :D

    BalasPadam
  5. hehehe...uni pon xberani try rcpi ni..

    BalasPadam
  6. haha belum try blum tau haha :D din pn slalu merapu cipta resipi sendiri jugak

    BalasPadam
  7. Take a note,satgi nak buat,haha >.<

    BalasPadam
  8. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
  9. @maria firdz resepi yg tunggang langgang,,heheh

    BalasPadam
  10. @Haruno Hana 하나 nnti boleyh tulis buku resepi lha,,heheh

    BalasPadam
  11. @UniMeOw jgn try uni, , menyesal xsudah nnti,,hehe

    BalasPadam
  12. @Nabeel Fikree jemput rasa resepi saya cik nabel,,heheh..pasti nk lagi

    BalasPadam
  13. @D i n din masak apa tue. . xmw share resepi dgn yana ka ? mana tw boleyh try :)

    BalasPadam
  14. @Adam Faiz jgn mnyesal sudah, , hehe sebab resepi yg yana cipta terlalu sedap.. :)

    BalasPadam

tinggalkan komen anda kat sini. . InsyaAllah CikCappuccinoLatte akan sentiasa membalas kunjungan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

NEWS !