7 simbol atau isyarat tangan ketika photoshot gambar

1. Simbol ‘peace’

Simbol ‘peace’ ini dilakukan menunjukkan keceriaan dan keseronokan seseorang apabila bergambar. Mereka akan melakukan simbol ini secara spontan dan dikatakan simbol ini menunjukkan ilusi perdamaian dan keamanan. Apabila membuat simbol ini ketika bergambar pasti mudah untuk tersenyum. Simbol ini menggunakan jari telunjuk dan jari tengah yang seakan bentuk huruf V. 2. Simbol ibu jari ke atas

Simbol ini untuk menunjukkan tahap pencapaian seseorang yang bagus atau cemerlang lalu membuatkan orang sekeliling memberi isyarat tangan ini. Isyarat ini juga bermaksud syabas atau hebat bagi masyarakat di negara Jerman dan bagi masyarakat Mesir pula bermaksud baik atau sempurna. Manakala maksud sebaliknya bagi negara Iraq, dikatakan simbol ini memberi isyarat lucah dan bersifat negatif. 


3. Simbol ibu jari ke bawah


Isyarat tangan ini bermaksud sama ada bersifat negatif atau perasaan sedih seseorang berkaitan dengan sesuatu perkara bagi meluahkan perasaan mereka. Simbol ini juga menggambarkan kekecewaan dan kekalahan. 


4. Simbol rock

Simbol ini kebiasaannya digunakan ketika persembahan penyanyi rock tempatan atau luar negara yang menghiburkan penonton, apabila terlalu leka dengan hiburan yang didedahkan mereka akan menunjukkan simbol ini dan ada juga ketika bergambar menggunakan simbol ini. 


5. Simbol ‘OK’

Simbol ini bagi menggambarkan perasaan seseorang berkaitan dengan sesuatu perkara yang gembira dan selesa untuk berhadapan dengan sebarang situasi. 


6. Simbol ‘frame’

Untuk menunjukkan wajah mereka semata-mata ketika bergambar dan kebiasaannya hanya bergambar seorang diri. Simbol ini memerlukan kedua-dua belah tangan dan menunjukkan segi empat tepat. 


7. Simbol ‘loser’

Menunjukkan kekalahan berkaitan dengan hal tertentu, kemudian mereka akan menunjukkan wajah yang sedih untuk meluahkan ekspresi wajah itu.


7 simbol atau isyarat tangan ketika photoshot gambar 7 simbol atau isyarat tangan ketika photoshot gambar Reviewed by ✿Cik Cappuccino Latte ✿ on 9:16:00 PG Rating: 5

4 ulasan:

tinggalkan komen anda kat sini. . InsyaAllah CikCappuccinoLatte akan sentiasa membalas kunjungan

Dikuasakan oleh Blogger.