Sabtu, 13 April 2013

DEMAM TENGOK RAKAN DIRASUK JIN

biasalah, duk kt dorm, kalau xda org kena histria pasti x sah kan, 
hemm..

Pernah dgr tak pasai 'spirit of the coin' , haa brang2nya mudah sangat, ambik lilin merah(lilin cina), kertas lukisan(yg telah ditulis abjab 0-9 dan huruf A-Z, dan tulisan 'stop' dan 'start'), dan y paling susah nak cri, syiling 4segi(duit syiling daun pisang jepun).. Haa kalau cukup brg2 ni, boleh le bermain 'spirit of the coin' ni..

Satu malam 2, adalah 2-3 org pelajar pompuan ni duk leka menyoal kt syiling 2, depa ni bdk2 senior kami time 2, kami memang x tau depa duk main 'games' ni, Tgh syok2 depa dok main 2, entah mcm mana, lilin yg dipasang 4 penjuru kertas lukisan 2, terpadam sebab ditiup angin, suasana menjadi kelam buat seketika, salah sorang pelajar ni pn cepat2 lah nyalakan api semula(tanpa mengangkat jari telunjuk nya di duit syiling 2.. Haaa bila lilin berjaya dipasang sahaja, depa pun teruskan games 2 sampai lah tamat,

bila habis saja games tu, depa ni pun semua pakat2 lah duk mengemas semua alatan2 games 2 semua, tp depa hairan, awatnya si ina(salah sorang dr depa) x berganjak pun dari tadi, duk tunduk ke lantai aje.. Depa pun apa lg, pakat2 lah pi kejut si ina ni.. Tiba2, bila ina mendongak ke atas sahaja, wajah rakan2nya dipandang tepat dgn marah.. Rakan2 ina terus melulu keluar dari dorm jam 1pg, depa pi dapatkan ustad dan ustazah , ina meracau x ketentuan, "nampaknya jin yg merasuk ina ini memarahi kamu semua, apa y kamu telah lakukan, jawab soalan cikgu" tegas ustad kepada group ina yg join sama main games tadi, tiba2 salah sorang dari yg depa mengaku, main games 'spirit of the coin ' ni, ustad td terus merawat ina, dibantu beberapa pelajar yg lain.. Selepas selesai merawat si ina ini, satu lg jeritan kedgran dari dorm sebelah dorm ina.. (malam itu dekat 3org pelajar pompuan kena histria.) , esoknya aku pulak yg mengigil demam sbb takut agaknya.. :)

p/s - jgn lah bt benda2 y dilarang Allah, pasti buruk akibatnya nanti

7 ulasan:

  1. Sekolah saya tahun lepas jadi. nasib baik time PMR tak jadi apa2. Alhamdullilah.

    ps : kawan saya pernah kena time dy duduk sebelah saya. huuuu. seram gila >.<

    BalasPadam
  2. Suka sgt main benda yg diorg pasti akn bawak padah.

    BalasPadam
  3. berani nye awk main mende tu

    BalasPadam
  4. nauzubillah!uni takot bebenor ngn hsteria2 ni...tgk kt vdeo pon xbrani..

    BalasPadam
  5. biasa la tu , asrama kan . shaz pun pernah juga kena histeria ni . mau 3 hari shaz d kasi ubat . degil betul jin tu xmau keluar xD siap menipu ustaz yg mengubat tuh lagi :3

    BalasPadam
  6. bende paling comman, wajib berlaku bile brade di asrama haha

    BalasPadam
  7. uishhh..braninya diorg main bnda alah 2... xtau takut tol...

    BalasPadam

tinggalkan komen anda kat sini. . InsyaAllah CikCappuccinoLatte akan sentiasa membalas kunjungan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

NEWS !