Selasa, 30 April 2013

Keputusan Kelantan vs Ayeyawady United Piala AFC 30 April 2013


Keputusan Kelantan vs Ayeyawady United Piala AFC - Ayeyawady United akan bertandang ke Stadium Sultan Muhammad IV, Kota Bharu untuk menentang Kelantan pada jam 8.45 malam. Pasukan Kelantan yang sudah pun melayakkan diri ke pusingan kedua saingan Piala AFC 2013 tidak berdepan tekanan untuk menang dan hanya perlu melengkap perlawanan terakhir ini. Jika menang, Kelantan bakal dinobatkan sebagai juara kumpulan G. Berikut ialah keputusan terkini Kelantan vs Ayeyawady United Piala AFC 30 April 2013. Keputusan ini akan dikemaskini dari masa ke semasa di bawah.


Kelantan (3) - (1) Ayeyawady United (HT)

Senarai penjaring : 
  1. Obinha Nwaneri (45') - KLTN
  2.  (70') - KLTN
  3.  (80') - AU
  4. Badri Radzi (84') - KLTN

Kaio Studio Terbit Gwiyomi Sempena Hari Lahir Bobo

21283_146503982197210_552242146_n
pastinya semua orang sudah lali dengan bait-bait lirik lagu penyanyi cantik kelahiran Indonesia, Shae berjudul Sayang kan? Malah, video miming yang dilakonkan oleh Bobo juga mendapat perhatian serta sekelip mata sahaja menjadi popular dengan video mimingnya itu yang turut diparodikan oleh Johan pada malam ABPBH yang lalu.
Terbaru, Bobo telah membuat video Gwiyomi versinya pula sempena hari kelahirannya yang ke-20.





Isnin, 29 April 2013

KES BULI GADIS SEKOLAH MULUT DISUMBAT STOKIN DAN RAMBUT DIGUNTING!

LAGI KES BULI BUDAK SEKOLAH MULUT DISUMBAT KAIN DAN SELUAR NAK DITANGGAL | KEJAM! HANYA ITU PERKATAAN YANG DAPAT DIGAMBARKAN BILA SEKUMPULAN GADIS SEKOLAH MEMBULI SEORANG RAKAN MEREKA DENGAN MENYUMBAT KAIN TUDUNG PADA MULUT MANGSA DAN CUBA UNTUK MENANGGALKAN SELUAR MANGSA.

SELAIN ITU, MEREKA JUGA MENARIK BAJU MANGSA DAN MENYUMBAT MULUT MANGSA DENGAN STOKIN SERTA MENGGUNTING RAMBUT MANGSA DAN AKHIR SEKALI MEMAKAIKAN TUDUNG.

TONTON VIDEO SEKUMPULAN GADIS SEKOLAH KEJAM MEMBULI RAKAN SEBAYA DI BAWAH.

sinopsis :kopi ladyku

Sinopsis: Arisa kata, dia Puteri Duyung! Kata Izhar, Arisa Dayang Senandung! Hakikatnya, Arisa hanyalah anak nelayan yang tinggal di rumah setinggan. Dia punya cita-cita tinggi untuk mengubah kehidupan keluarga, namun demi adik-adik dia terpaksa melupakan niat untuk melanjutkan pelajaran ke universiti.

Baidura dan adiknya, Izhar telah menawarkan pekerjaan sebagai kopi ‘lady’ di pejabat mereka kepada Arisa dan membawa gadis itu tinggal bersama mereka. Sebagai anak kampung yang polos dan lurus, semuanya begitu asing buat Arisa. Banyak suka duka yang berlaku di dalam era baru kehidupannya.

Akhirnya, kehadiran Arisa di dalam keluarga itu menjadi buah mulut saudara-mara. Demi menutup mulut tempayan yang sentiasa terbuka itu, Izhar telah bersetuju untuk mengahwini Arisa. Arisa pula bersetuju untuk berkahwin dengan Izhar kerana Izhar telah berjanji untuk membiayai pelajarannya ke menara gading.

Walaupun bukan kerana orang ketiga, pasangan yang baru mengenal bahagia itu dilanda badai juga. Kapal mereka terumbang-ambing di lautan tanpa haluan. Mereka ingin mencari arah, tapi seakan tenggelam punca. Kini, mereka hanya mampu bertahan selagi terdaya.

“Betul Iz nak kahwin dengan Icha? Dia tu bukan betul sangat, rempang-rempang bahasa. Wayar berselirat, tak putus saja lagi.” - Muiz -

“Wayar dia cuma berselirat, belum putus lagi. Bila dah kahwin nanti, saya akan susun balik wayar tu elok-elok dan takkan biarkan dia putus, Insya-ALLAH!”

Industri Muzik & Filem Akan Hancur Jika PAS Pegang Kuasa


status yg ditweet oleh norman KRU. . 
yana belum dapat nk daftar sebagai pengundi. . 
insyaAllah tahun depan kalau ada umur yang panjang. . 
dapat lha tunaikan tangungjawab sebagai pengundi. . 

korang yg sudah mengundi,,
pastikan buat pilihan tepat pada 5 mei nnti :)

Ahad, 28 April 2013

mulut ibu ini lah

renung-renung kan

cara urutan wajah

Urutan wajah sangat penting tau...juga sebagai terapi pada pada wajah kita...Kulit wajah akan terasa nyaman.. tegang..dan segar..

filem mencari cinta

Sinopsis : Cerita ini berkisarkan pada Myra Tan Sri Johan yang pada mulanya hendak melangsungkan perkahwinan dengan Malek pemuda pilihannya, tetapi disaat akhir Malek membatalkan niatnya kerana dia mempunyai teman wanita lain.Segala persiapan telah tersedia, malah kad jemputan telah diedarkan ini membingungkan Tan Sri Johan dan Puan Sri Mahani.
Dalam pada itu pula, Razlan Ariffin pemuda kampong yang begitu dedikasi pada orang tua dan amanah keluarga menjadi ladang ternakan telah diputuskan tali pertunangan oleh tunangnya Mila yang ingin menyambungkan pelajaran. Bagaimanapun Razlan menerima kenyataan bahawa antara Mila dan dia tiada jodoh.
Tan Sri Johan akhirnya mendapat idea untuk meminta pertolongan kakak iparnya Ramlah isteri kepada arwah abangnya iaitu ibubapa Razlan, malah tujuan awal Tan Sri Johan memang hendak menjodohkan Myra dengan Razlan sekiranya Myra tiada pilihan sendiri.Namun latar belakang Myra dan Razlan begitu berbeza dimana Razlan dibesarkan cara kampong yang beradat, manakala Myra anak orang kaya yang moden cara pemikirannya.
Jodoh temukan Myra dan Razlan, disini bermula kelucuan dan kisah cinta yang unik. Sesuatu yang lahir daripada keikhlasan hati. Razlan seorang pemuda yang suka memetik gitar dan menyanyi dan Myra dalam diam tertarik dengan personaliti Razlan.

Sabtu, 27 April 2013

Semakan keputusan kolej MARA 2013 KPM - KKT - UMK dan GMI

Semakan keputusan kolej MARA 2013 KPM - KKT - UMK dan GMI


Semakan keputusan kolej MARA 2013 KPM/ KKT/ UMK dan GMI.

Tawaran kemasukan bagi sesi Julai 2013 bagi lepasan SPM sudah boleh disemak mulai sekarang. Bagi mana mana calon yang telah membuat permohonan kolej MARA sebelum ni, boleh lah membuat semakan secara atas talian seperti yang tertera dibawah.

Semakan Online Kolej MARA 2013

http://apponline.mara.gov.my/semakanspupim/

Sila masukkan nombor kad pengenalan untuk tujuan semakan. Good Luck. All the best.

DAPAT TSHIRT DARI APA KATA WANITA

petang jumaat kelmarin..
si abang posmen datang lagi. . 
kali nieyh datang bawa sampul surat yang besar. .
tengok posmen tue dah sumbat dalam 
peti surat,.lepas abang posmen balik..

cepat-cepat pe g tengok kt peti surat..
wah surat tue datang dari selangor untuk yana..
asal lebik jew bungkusan nieyh..
so yana pikir tdung lha..
sebab hadiah tdung menang GA hari tue belum sampai..
dah sebulan menunggu...

so ,,buka tengok. . . 


taraaa...yana dapat tshirt 
;progress najib for malaysia'
warna putih ...gitu. . 

nak tahu yana dapat dari sapa..

yana dapat tshirt kat atas dari zamzarina..
semua orang kenal kan,
pengacara apa kata wanita ...

macam mana yana dapat tshirt 
dari zamzarina nieyh?
ok. . minggu lepas yana ada join
contest like share & win
dari pages apa kata wanita


terhad tshirt hanya 100 orang yg pertama saja..
so time yana join baru berapa puluh orang jew.
so yana pown mencuba naseb untuk join. . 


terbaca pulak status nieyh . .
kat page apa kata wanita..
so yana try check komen yana dilike ke x ..
tengok-tengok..
zamzarina dh like komen yana,,eh macam terkejut jugak lha..
so buat-buat rajin lha kan..
sesaja nk tengok,,yana orang ke berapa yg tinggalkan komen 
untuk dapat tshirt tue. . 
bilang-bilang dah sampai komen yana..
rupanya komen yana number 8o.  . 

cepat-cepat pm beliau
alahai naseb lagi..
boleyh dapat satu tshirt niey..



bukan setakat tshirt aje,
zamzarina bagi kad ahli zarra secara eklusif lagi..
brochur tentang produk zarra pown ada......


design baju di hadapan.
yana mintak saiz s. . 
besar jugak saiz s pown..
naseb x minta saiz L



design baju bahagian belakang..








giliran linda onn tarik diri

Linda Onn merajuk, tarik diri dari ABPBH tahun depan - Susulan kenyataan terbuka Adi Putra untuk menarik diri dari pencalonan Anugerah Bintang Popular Berita Harian (ABPBH 2013) tahun hadapan, kini giliran Linda Onn pula membuat kenyataan sama.


Menurut Linda Onn, seperti Adi Putra beliau merasa bersalah terhadap peminat yang kecewa tidak dapat melihat kemenangannya dalam beberapa kategori lain walaupun mereka sudah berusaha keras mengundi.

“Saya bukan berkecil hati atau merajuk kerana kalah menang itu adalah perkara biasa dalam sesuatu pertandingan tetapi penarikan diri itu adalah semata mata kerana peminat saya”

“Ramai yang datang kepada saya dan mengadu mereka kecewa kerana saya gagal memenangi kategori itu walaupun mereka pun telah bersusah payah melakukan undian,”
 




Linda Onn turut berkata yang penarikan diri beliau boleh memberikan laluan kepada muka-muka baru dalam dunia penyampaian radio selain turut berharap para peminatnya terus menyokong kerjaya beliau.

gwiyomi versi bobo

bobo dah buat video gwiyomi. . .
penangan hebat betul gwiyomi,,
apa-apa pown jom tengok video
gwiyomi versi bobo

Selangor Vs Lions XII 27 April 2013 (Live Streaming Liga Super)

Live Streaming Liga Super Selangor Vs Lions XII 27 April 2013, Keputusan Penuh Liga Super 2013 Sabtu 27 April.

Live Streaming Liga Super Selangor Vs Lions XII 27 April 2013 | Pada malam ini akan berlangsungnya satu pelawanan bola sepak Liga Super 2013 diantara 2 kelab gergasi iaitu pasukan Selangor FA akan menentang pasukan Singapore Lions XII.

Perlawanan ini akan diadakan di Stadium Shah Alam, Selangor. Sepak mula dijangkakan pada jam 8:45 malam. Penyokong kedua-dua pasukan sudah semestinya tidak sabar ingin memonton perlawanan hebat ini.

Berdasarkan statistik 5 perlawanan terakhir, pasukan Lions XII dilihat lebih konsisten dimana mereka mengekalkan rekod tanpa kalah dengan memenagi 4 perlawanan dan seri 1 perlawanan. Selangor pula masih bergelut dengan ketumpulan barisan serangan tanpa pemain import mereka iaitu Francis Forkey Doe apabila mereka hanya memenagi 2 daripada 5 perlawanan terakhir mereka.

Walaupun padat dengan jadual dan mungkin para pemain pasukan Selangor berada dalam keadaan kepenatan pada malam ini, pasukan Selangor sudah semestinya tidak akan membenarkan pasukan Lions XII mencuri 3 mata dari gelanggang mereka sendiri dan akan bermain bersungguh-sungguh di hadapan puluhan ribu penyokong Reds Giant.

Perlawanan ini akan disiarkan secara rasmi melalui saluran Astro Arena 801 dan kami akan menyediakan link live streaming untuk tontonan bersama. Sama-sama kita saksikan!

live streaming Kelantan Vs T-Team 27 April Liga Super 2013





Kelantan Vs T-Team 27 April Liga Super 2013

Kelantan Vs T-Team 27 April Liga Super 2013 | Pada malam ini selain perlawanan Selangor Vs Lions XII, akan berlangsungnya satu lagi perlawanan melibatkan 2 pasukan Liga Super 2013iaitu pasukan Kelantan menentang pasukan T-Team.

Perlawanan ini akan diadakan di Stadium Sultan Muhammad IV, Kota Bharu Kelantan seawal jam 8:45 malam. Kelantan ketika ini menghuni tangga ke-9 carta Liga Super manakala T-Team pula menghuni tangga ke-10 carta Liga.

Dilihat kedua-dua pasukan mempunyai kelebihan seimbang pada perlawanan kali ini. Namun demikian, pasukan Kelantan yang terkenal dengan jolokan The Reds Warrior sudah semestinya akan bermain dengan penuh semangat di hadapan puluhan ribu pemain sendiri pada malam nin.

Perlawanan ini tidak disiarkan secara langsung bagi memberi laluan kepada pasukan Selangor Vs Lions XII. Namun, siaran ulangan akan disiarkan pada jam 11 malam menerusi saluran Astro Arena 801.

alamak,,tak sempat








apa yang tak sempat tue. . 
cer citer,,cer citer. . 

ok,,for today, , untuk hari  nieyh . . 
yana xsempat nak blogwalking lagi. . 
ada kerja sedikit yang perli diselesaikan. . 
buka blog kejap jew pagi-pagi buta nieyh kan..
semua orang dah tidur,,yana masih mangadap lappy..
rindu blog kesayangan nieyh. . . 



tengok dekat cbox yana..
alahai ramai yang terjah blog yana hari nieyh..
siap tinggalkan jejak kt cbox lagikan. . 



yana mintak maaf sesangat. . 
kepada blogger yang terjah blog yana hari nieyh..
yana xdapat nak terjah korang..
disebabkan kekangan masa...
tapi jangan risau lha. . 
pagi ecox yana akan mula jelajah blog korang taw. . 

yang mana dah tinggalkan jejak kt cbox. . 
pasti yana akan blogwalking blog korang balik. . 
yang mana yana belum follow yana pasti akan
follow korang. . 

so. . korang yang terjah-terjah blog yana. . 
selalu lha komen-komen kt entri post. . 
tinggalkan jejak kt cbox. .yana. . 
bila-bila yana free yana akan blogwalking blog korang jugak...





dah malam,,so nak ucapkan selamat malam..
hehehe, , jadikan hari ecok lebih bermakna dari hari inieyh. . 
jadikan hari ecok labih bermanfaat dari hari yang akan datang.

sunnah-sunnah sebelum tidur



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...