Jumaat, 30 November 2012

MOOD MENGHILANG,,

tepat pkol 11 malam,,bru tuan punya blog nieyh jenguk2 site blog nieyh. .nth knapa rindu tramat sangat nk update blog,,mybe byk hot story,,,yg grand gitu,,heheh....okeyh u all para readers,,alhamdulillah hri nieyh dh 30 november 2012..ecox kita smua akn mlngkah ke bulan disember...bulan trakhir dlm thun 2
mybe bulan2 yg sesetengah org nnty2 kn..mybe akn celebrate bufday,aniversary kn...tpi bulan 12 bulan akhir yana exm..lepas nieyh merdeka lha..nk rehat sepuasnya..boleyh lha luangkn msa kt site blog ksayangan neyh.

anyway,,jom2 tgk title kt atas tue...title mlm nieyh tjuk dyer 'mood menghilang'
knapa erk,,urmm yana pown xsure,,,mood nieyh kadang2 happy,,kadang2 x...

tyme story kt blog nieyh,,yana curi2 dgr jgk lagu 'TAK KU SANGKA TAK KU SANGKA'
check in dlm folder lappy ttbe mta trpikat dgn lagu tue,,ape lgi,,play je lha kn,,xthu knapa nth mlm nieyh,,dowk dgr lgu tue byk2 kali..serius xjemu langsung..

urmm.malam nieyh nk story bgi,,yana x mcg spe2 pown,,nth knape moood hilang p mna xtaw lha..to awak,,dan awak yg tristimewa di hati yana...awak jgn fikir yg bukan2 taw,,mood hilang bkn sebab awak ..bkn sebab dtg bulan jgk tw..attention !!

anyway yana pown xsure sbb ape mood yana hilang,, i dont know. . susah nk tafsir walaupown diri sndri yg mngalaminya. . to awak yg special di hati yana,,yana mnx maaf buat awak rasa brsalah..

awak,,awak akn maafkan yana?? yana thu yana dh byk buat awk trluka kn?? knapa awak xtrus trg,,awak,yana xnk awak pendam tntg attitude yana okeyh,,,explain for me,,insyaAllah i understand with you..

awak yg tristimewa dlm hti yana,,bkn  yana xnk mcg awak mlm nieyh,,,yana xnk gduh dgn awak lgi,,yana thu memandangkan mood yana yg xberapa baik nieyh,,yana xdapat nk mcg awak mcm selalu,,awak faham kn maksud saya

ala awak,,jgn risau awak,,kita xmceg mlm jer kan,,lagi pown tyme nieyh lha yg buat kita xtytdo,,sebab msing2 merasa rindu yg teramat sangat,,,nieyh buatkan hubungan kita lbih erat..lagi pown xselalu sangat kn saya x mceg awak...

tgh2 jari nieyh rancak menekan huruf2 yg ada kt keybord,,ttbe pulak tpon brbunyi,,,,lagi takin my love.....so,,xcapai pown.tpon..yana thu awak yg send mceg kt saya,,msti awak nk ucap gudnitez kn,,,

so,,listen,,listen lgu tue,,,and then dh abz,,bru open their inbox,,trnyata,,tekaan yana btol,,,tepat 1oo%..open,loading,,then muncul mcg awak...awak ucap gdnite...yana bca smbil trsenyum tw,,dlm hti trnyata yana rindu awak tahu,,

so yana blas mcg tersebut,,,,ucap gdnitez jgk..walau pown kita xmceg mlm nieyh,,awak tetap ucap gdnitez kt yana kn,,

tQ awak..yana sayang awak sangat2,,,,
yana harap awak yg brtakhta di hati saya baca lha erk entry nieyh,,,
para readers yg lain pown boleh baca jgk...jgn lupa tinggalkn komen..

nice meet u to..see u again

Isnin, 26 November 2012

SUSAH,,TAWAKAL AJE LHA


susah...tawakal aje lha..
knapa ehh..

mcm nieyh ceritanya.
urmm..
sedih ,kecewa semuanya ada ari nieyh,awat xtaw..
ehh yana nieh ptus cnta ke?
eh,,xdew lha...

nk story,,story..
mcm nieyh..
ari nieyh yana da paper seni,,,seni teori..so dtg tdi punya lha dh get ready nk jwb soalan..xsbar gler..

fuhh...msok je dewan,,pgwas exm tue,,snyum2 kmbing je..knapa nth,,tgk dye nk tgelak pown ada..
so dberi arhn utk buka paper..

so tgk2 soalan trkejut gila...trkedu tgk soalan,,,serius ckp xprnh jwb soalan mcm nieyh..
mna nk p tw nk tnya soalan gini..
serius ckp ape yg bca lngsung x msok..
so ape lgi,,tulis p lha mngarut-mgarut pown,,jnji ada jwpn,,kertas x kosong,,

hnya beberapa soalan jer yg senang,,,my bhg b hentam ja,,nk btoi2 lha,,tawakal dh,,pnt dh dowk pkiaQ tdi..skit  kpla2...soalan prinsip rekaan dgn unsur seni xtnya pown,,,geram giler...

ngee ~~ xtw nk wt mcm mna tdi,,jwb jugak lha..

mta nieyh pulak meliar ja dowk tgk jam,,xsabaQ nk blik umh,,perut dok bbunyi lgu natang pa pown xtaw,,,lapaQ xsangga..sblom my tdi,,,nk mkn nasi pown xdan dh,,,

msa trus brjalan dan berjalan...hmpir pkol 5..msa2 yg ditunggu kn,,utk kluaQ dari dwn,,nk tinggai krtas seni tue,,xmw tgk dh aihh..

kluaQ2 dwan,,mmber2 pkat trik muka xsangga,,depa kta soalan susah,,soalan blkg sekali boleyh gagah..
haisshh,,
ingt kn yana sorg je yg asa susah soalan tdi,,,rupanya mmber lain trut rsa sma..

okeyh,,,yana nk ucpkn trima kasih byk2 kt pngubal soalan seni ..soalan yg anda brikan amat2 susah...confirm ranking turun xsangga thun nieyh...to my cikgu,,mnx maaf sgt,,nk hbaQ btoi2,,yana xleyh jwb sgt soalan tdi,,smua soalan xda dlm otak,,,so yana tulis apa yg yana thu je,,,brdasarkan logik soalan,maaf...

to all kawan2..kita da 1 paper seni..seni mlukis,,so kita pulun yg tue dh lha...paper seni yg terakhir..hrp2 xsusah sgt..

Ahad, 25 November 2012

AINAN TASNEEM DAH ADA KEKASIH HATI





hello everybody,,entry hari nih nk story pasal empunya lagu ' aku suka dia' so korang semua tentu dh dengar kn lagu nih,,..pemilik lagu si ainan tasneem nih..dia popular mlalui lman sosial jgk,,laman youtube..so lagu aku suka dia telah tecalon dlm separuh akhir muzik2,,malangnya lagu beliau tdk di pilih ke pringkat final..ape2 pown dia dh buat yg trbaik..


okeyh u all..nk gosip bnda yg btoll..ainan tasneem dikhabarkan tlh ada kekasih hati,,tgk pic kt sbelah tue..so korang2 yg ada simpan perasaan dkt dyer jgn lha kecewa..lupakan ja hasrat murni tue..

ainan dh mmbuat pngakuan bhawa dia tlh memiliki kekasih hti.rupa2nya kekasih dye budax unimap jgk,,ah,,selalu bjumpa lha nih..

ainan tasneem jgk digosipkan yg dyer selalu berkepit dgn bf dye tnpa mgira waktu,,so gosip nih mybe xbtol,,ape2 pown tuan empunya diri shaja yg thu,,

biasa lha dh jdi artis...mcm2 gosip yg timbul utk mnaikkan populariti

Isnin, 19 November 2012

STPM START



19/11/12
knapa dgn tarikh kt atas sgt tue??
ehh pnting sgt ke??
trikh tue pnting bg budax2 stpm..
mcm yana nieyh..
mna xnk trikh tue brmulanya peperangan
urmm yana nieyh brperang dgn spe pulak??
hehehe,,brperang dgn exm lha..
brperang 3 jam je...


actually ,
utk pngetahuan korang 
para readers yg dkasihi..
hari nieyh brmulanya exm stpm..
yana sbg cndidate stpm batch match yg trakhir mmduduki stpm utk thun nieyh.
sbbnya... thun 2013 no exm stpm okeyh..
diorg dh tukar ke exm semester 1.2.n .3
so yana sbg cndidate stpm trminal..

brperang..brperang dan brperang,,
shingga masa pnamatnya..
alhamdulillah..
hari nieyh frst paper pengajian am krtaz 2..
alhamdulillah..dpt jwb..
yg pling best graf smpt siap...
jdi sejarah sry nieyh,,,
graf boleyh buat dgn spenuh nya..
btol @ salah tue blkg kira..
yg pnting siap smua..
tpi hrp2 tue btol lha..
graf siap mybe byk preparation..
msa yg dberi 3 jam sje..

nk share story..
pgi2 tdi send mcg tnya mmber nk tngu at mna sblum msok dwn,,then dye ckp open hall..
so okeyh no hal lha kn,,
smpai je at skolh kna perli padu dgn diorang..
my mmber ckp..tnya mcm bru nk my skolh nieh,,hehe
lawak2..bkn apa..x6pk depa smua asa gelisah satu mcm lha..

then,,then..
tiba msa utk mlgkah kaki ke dwn exm..
guru bri tklimat,,
kata2 smgt..
doa2 mhon pada yg esa supaya boleh
jwb exm dgn btol2..
kaki mula mlngkh ke dewan exm..tyme tue getaQ semuanya ada..
xtaw pasai apa jdi gitu..
takot punya pasai..

akhirnya,,,peperangan akn brmula
kaki yg mnuju ke hdpn smakin mghampiri
medan perang.
brserta doa & tawakal..
mlngkh msok ke dlm medan perang..

brperang selama 3 jam,,
akhirnya msa yg ditunggu-tunggu 
utk kluar ke medan perang,,tlh tiba.
tepat pkol 11 kaki mlngkh
kluar ke medan perang..
fuhh !! lega asanya,,
peperangan utk 1 paper dh selesai..
tinggal lgi 9 paper..
x sabar nk tngu paper last..

ape2 pown doakan kjayan yana eh..
ecox second paper..bahasa melayu 2..
hope soalan yg senang..
ta susah,,,
plezz lha bgi soalan yg senang,,
xlarat nk pkiaQ byk2 dh..

okeyh,,dh abz yana story mory..
insyaAllah tgk entry ecox tw..
klw yana ta bz,,
yana akn post entry baru kt site ini..

to all my candidates stpm
good luck for exm..
do the best,,,





Sabtu, 17 November 2012

HADIAH HARI LAHIR


hey readers2 yg dikasihi sekalian..yana coming nk mlawat tapak site nieyh...for today sperti yg d jnji2 kn,,,yana nk update adiah bufday yana yg yana dpt...tpi x berapa byk lha...




okeyh everybody...nieyh adiah dri my sis..coklet yg sedap..mkn smpai x hnti2. . tpi ada ckit lgi utk simpanan hri2 sterusnya




okeyh..nieyh pulak coklet tdi..yg yana keluarkan dri bekas..susunan huruf 'H'..








baju tdo..adiah dri my mom..hehehe pink color..awat x jdi gegurlz kali tue,,,






my beg..cntik sgt....my brother yg kasi....beg yg simple tpi cntik..







baju superman....gila sungguh kt bju nieyh,,xtaw lha pasai pa...nieyh adiah adeQ fatin yg belikan ..pz dye blik dari kL..



i love kl..hehe tyme adk g kl-melaka...just pesan at dye nanak adiah bju i love kl @ i love melaka..alhamdulillah dye tunaikan jnji kakaknya..best sangad2 ..


to all my frenz ,my family..tengs to adiah tue...suke sangad2 ......

tQ............

Rabu, 14 November 2012

faiR & LOveLy


assalamualaikum semua para readers yg sedang curi2 tgk blog yana yg xseberapa nieyh dan,,assalamualaikum awak..dh lma x update blog nieyh,,terasa rindu yg tramat sangat dkt site blog nieyh,,,dan sudah tentu xda sape dh yg nk baca blog yana nieyh..nevermind lha..

lagi pown stiap entry yg yana post ada crita some on..:) yg yana rindu , yang yana sayang sgt,,dh lama x crita pasal si dia dlm blog nieh,,,rasa rndu pulak dekat dye ..

urmm awak,,awak tgk title lt atas tue,,,'FAIR & LOVELY" :). .ape awk pk tntg title kt atas tue...?? inform kt
yana..okeyh..yana gthu yer..jwpnnya..yana nk jga awak dgn baik & fair even brjauhan bribu batu sekali pown, :)..hope hubungan kita sama2 fair..mcm mna kita brjauhan sekali pown,,,awak tetap dlm haty yana,,,memories awak dgn yana akn tetap trsimpan d lubuk hati yana,,yana xkn tragak2 nk delete memories tue,,even kita jauh mana bribu batu pown,,kita akan kekal lovely kita kan..harap awak faham mksud saya tue..

actually.. yana mksudkan,wlw jauh mna pown yana tetap xkn lupakan awak..mcm mna saya x lupakn fmily yana, mcm tue jgk lha yana xkn lupakan awak,,awak jgn risau taw..dan mcm mna awak slalu ingtkn yana dekat allah,,mcm  tue jgk lha yana akan sntiasa bringt dkt awak..

awak,,yana mnx maaf,,yana bkn perfect buat awak kn..yana selalu buat awak marah,,,selalu jugak buat bnda yg awak ta suka,,,yana mintak maaf,,yana xbermaksud utk buat begitu,,


yana xda lha sbagus perempuan lain,,just yana selalu brharap yana akn perfect di haty awak,,,yana sntiasa brdoa agr hubungan kita kekal hingga akad nikah dan seterusnya..
insyaAllah kalau ada jodohnya..kita hanya mmpu merancang,,yg brkuasa mha menentu kn semuanya..

yes,,mybe sstengah org branggapan over gila bdx nieyh,,,bljr pown ta abiz lgi....up to u lha nk say ape pown,,i dont care..but niat yana utk awak nk buat awk happy jew bila awak brsama yana..

mybe di mata awak yana bkn spe2,,,bkn istimewa pown,,tpi yana nk awak thu,,yana sntiasa syang awak,,rindu awak,,awak kena ingat tue,,insyaAllah,yana akn sntiasa brsama awak selamanya,,yana xpasi jodoh kita smpai ke mna..tpi yana brdoa supaya ada jodoh di antara kita berdua. .smbil2 tue kita kena lha usaha sme..prbaiki kita punya relationship...insyaAllah klw diizinkan Allah :). .sampai akhir hayat yana akn jaga awk...yana brhenti di sini dlu,,,nnty yana akn tulis utk entry bru,,sblom tue ada special words utk awak
I WILL TRY TO BE FAIR IN OUR RELATIONSHIP AND MAKE YOUR LIFE FULL OF LOVELY

Selasa, 13 November 2012

pASANGAN COUPLE GADUH BOLEYH ERATKAN LAGI HUBUNGAN ..BETUL KE??




pasangan couple yg slalu gduh boleyh buat hbungan tue erat ke?? betul ke?? so jwpn tue ada pda dri msing2...msing2 ada pndapat yg berbeza..

kdg2 kita xmnx pown utk gduh..bnda yg kcil diperbesarkan,,,so itu yg boleyh mnimbulkan prgduhan,,,

kdg2 kita boleyh elakkan,,,prgduhan itu drpd trus brlaku,,.

eh,,korang couple?? nk tnya prnh gduh x??
hah confirm prnh kn,,,tpu lha klw ckp xprnh.
smua org prnh gduh,,
ada yg gduh baik smula,,ada yg gduh smpai hmpir break..
tue bru je couple dh gduh,,,blom lgi jdi suami isteri kn,,kn...


SUNYI TAK BOLEYH BERTENGKAR DGN SPE..

hello..slmt ptg para readers skalian....ptg yg indah,,cuaca yg baik,,bleyh jgk spend tyme kt blogging nieyh,,dh lma stop brblogging,,bkn ape...thun nieyh thun akhir for stpm,,,,so bz ckit lha..
rutin harian for today,,dberi cuty slma one week,,,utk prepad for exm..alhamdulillah...sbjek2 yg dh trget tue dh wt nota kaki..


buku p.am brwarna-warni,,mnambhkn smngt nk bca p.am,,heheh








okeyh,,,so yana nk story cter2,,,,xde lha mnarik sgt,,,,pgi tdi g jln2 kt kgr...jumpa my bofie yg sorg tue,,xjmpa nnty mjox pulak,,kn..kn...so ary nieyh jgk adk yana g melaka dgn kL,,,cuty skolah lha katakan,,urmmm syiokk lha depa..pz abiz2 exm trus p bjalan,tinggal lha adk yg sorg ag kt umh tue,,,huhhu kcian dyer kn..kn....hurmm,,,,asa boring pown da jgk,,,bila smua xda kt umh,,,blik2 tdi asa sunyi ja,,urmm,,,,xleyh nk bgurau dgn sapa dh,,,xtw pasai pa..smua owg p mna xtw..urm,,,urmm mlm nnty adk yana yg sowg tue mula lha wt2 baik dhn yana,,,sbb dye xdew kwn,,huhhu kakak ksygn dyer g melaka,,,huh,,tyme tue yana jdi mngsa hmpeh btoii,,okeyh stakat nieyh je,,,bye2


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...