Selasa, 17 Julai 2012

NAK STUDY ? TAPI MALAS , ,JOM ELAKKAN DARI MALAS NK STUDY..



hye korang semua, , korang semua ape khabar hari nieh yer? baik dan sihat tak,,?hope korang sihat lha yea, , 

hey korang,,yana nk tnya something niey , jawab dgn jujur tw,,hah,,,mcm nieyh. .dlm diri korang , da x sifat MALAZ, , ala malas nk study , cepat2, , jawab dgn jujur tw,,haha , ,confirm ada kn,,jangan tipu berdosa tw, , dlm diri korang msti lha ada kn sikap mls, , tak byk pown sikit pown msty da jgk kn. . tmbh2 para2 student, ,klw cikgu bgi homework, ,ayat yg pling famous akn kluar dari mulut ialah " ALA MALAS LHA NK BUAD ,BUAD KAT RUmAH JE LHA" hah ada kn,,korang prnh kn sebut ayt yg mcm nieyh,klw ckgu suruh stdy korang akn ckp "MALAS LHA NK STUDY" urmm,,kenapa erk kita malas nk study..susah kn klw sikap malas tue dh bertapak dalam diri. . so apa lgi,, bertemankan broadband yg manja niey maka dapatlah ilham utk mncari semangat utk study..x ke gitu hahaha,,?

setiap org msty ada mtlamat dlm hidup korang msing2 kn.semua org jgk nk kn matlamat tue trcapai,,kn? ,matlamat yg dh bertapak dlm hati kita sekian lma, ,hanya tinggal utk mnjadi kenyataan je.if korang semua da mtlamat nk dpt A+ dalam semua subjek kn. . so tekad dlm diri kita . .~ I LOVE THIS SUBJECT,INSYAALLAH AKAN DAPAT A NAK SANGAT~,,hah dgr tue ayt yg kita guna punya lha nmpak yakin sgt .padahal cakap je pndai,,buad xpown,, .bukan apa tue dgn cara niey kita kita dapat push diri kita.so kita kna pk juga,,mcm mna klw kita xdpt A dlm semua subjek,so dgn automatik nya,,,kita akn push diri kita utk trus study, , kata org,,,biar susah dahulu,,senang di kemudian hari,

kadang-kadang, , bila blik je skolah,,dh tanam niat dalam hti, , 'AH ,BLIK SKOLH NIEY NK REST KEJAP PAS TUE NK STUDY..tgk2 kemalasan dh mnguasai diri,,kita lemah utk lawan sifat mlz tue,,adoii,,ape lgi,,kluar r g jalan2..tapi kita memang lha kena tgk pemandangan luar jgk kn,,release tnsion sama,,rasa kehidupan luar,,niey asyik study je,,mcm katak dibawah tempurung lha pulak,,bila fikir2 blik..kita niey ta buley study cgt2,,bukan ape,,nnty otak fikiran kita pnuh dgn masalah..at least klw kita kluar boley jgk release tncion kn,,,nikmati udara segar bugar..well jgn lha kluar dmpai ta ingat dunia pulak yea

nk study tpi mlz...then korang pegang benda favorite tue,,hah apa dya,,handphone dgn laptop kesayangan korang lha,,pz tue mula lha,,,dh pgg 2 benda tue ,,samapi tak ingt dunia, , silap2 study pown tdk,memang bnda nieh boley mnjejaskan study kita...tpi da jgk org ckp bnda niey tak mnjejaskan study kita,,kdg2 korang ckp sbg pncetus semangat korang utk study.ada jgk lha,,kdg2 korang rasa mcm tak smngat je klw 2 bnda nieyh xde klw korang tngh stdy kn,nak study pown hp kna duduk brsebelahan,,hakakakk,,ada jgk jenis org tue laptop dye kna da bersebelahan dgn dye,,klw tdk xstudy lha,,nk study pown usung laptop usung merata tmpt.

makanan,,klw korang study xsah klw xda mknan kt tepi meja,,mcm yana lha,,tmbh2 org yg suka mkn,,lgi semangat lha bila nk study,,ada mknan lgi..bila ada mknan ,,rasa cm ta ngntok lha bila nk study kn,,ape x nya, , mulut tue asyik ngap..ngap... je,,sangat normal dan wajib kn sbb mknan tue pnting.

hah,,jari sudah penat menaip...so korang baca lha yer,,,jgn lupa tinggalkan komen jgk,,,thanks for reading.......

2 ulasan:

  1. nadia rasa malas nak study bila dah lama tinggalkan buku..hehe

    BalasPadam

tinggalkan komen anda kat sini. . InsyaAllah CikCappuccinoLatte akan sentiasa membalas kunjungan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

NEWS !