Selasa, 26 Jun 2012

WAHAI MUET, , KAU DATANG LAGI YER, ,




Muet oh muet , , nampaknya kau datang lgi yer , ,huhu, , utk pngetahuan korang semua, , today yana da exm , iaitu trial exm muet , ,ape itu muet? muet tue singkatan drpda prkataan MALAYSIAN UNIVERSITY ENGLISH TEST  
korang pernah jwab exm muet tak ? ohh , , da yg prnah da yg blom prnh lgi , ,so muet niey da 4 paper, , reading,listening,writing,speaking,,so spe yg prnh jwb exm muat diorang akn thu lha, , cm mne kn. , mcm oral test jgk lha, ,  tpi yg niey lebih detail , , 

syukur alhamdulillah , ,xda nk pressure lgi sbbnya exm muet dh pown hbis hri niey je, , soalan mcm mne susah x? urmm bgi yana buley lha thn,,xde lha susah sgt, , tpi serius ckp , paper writing punya soalan,,pergghh, ,question 2  punya soalan, , memang padu lha punya soalan, , susah giler, , susah ke senang, , kena lha jwb jugak, , nk tinggal mknanya, , hilang lha 60 marks, , bukan senang nk dpt 60 marks kn, , so,,,jwb lha, , btol ke xbtol tue blkng kira lha, , jnjy jwb, , jgn tinggal kosong je, , at least dpt jugak cikit mrkh, , drpda xdew lngsung kn..
0

Isnin, 25 Jun 2012

SAPE ITU AINAN TASNEEM. . .




hye u all para readers sekalian. . urmm dh mlm2 bru nk msok kn entry bru utk ary niey, ,biasa lha bz ckit. . ecox dh mula trial exam for muet, , alhamdulillah dh get ready smuanya, , bru buley story mory yg baru dlm blog nieh kn, , 

pewiiiitt....pewittt...
wahh..chomey kn pic sebelah nieh. . korang trtanya-tanya x spe erk budax cute sebelah nie, , ,? ?korang tahu x spe dye,? fmes ke dye nieh ? hotstuff blogger cm fatin liyana ker? hotstuff fb ke? lawyer ? bukan semua tue salah2, ,  cehhh buad2 ta thu pulak dh, ,  okeyh, , klw korang nk thu ini lha AINAN TASNEEM, , ha spe pulak ainan tasneem. . dye nieh lha , ,yg popular melalui lgu aku suka dye, , pndai kn dyer cipta lirik , , dye pown famous cm najwa latiff jgk kn, , melalui lgu hasil ciptaan sendiri, , yg hebat dye, ,  


okeyh, , utk pengetahuan korang semua, , full name ainan tasneem niey , , ainan tasneem redzuan , ,sdp jgk kn nama dyer, ,  dyer punya nama manja, , ainan, , date of bufday , , 4/11/1992, , wahh bulan november jgk , sama dgn yana lha, , tpi bufday yana 16/11/1993, , beza umo setahun je kn, , kiranya, , kna pangil kakak ainan lha, , hehee,,,so skrg ainan tasneem still lgi study, , kt UNIMAP (universiti malaysia perlis) ..dye ambik cos kjuruteraan biopress. . 



okeyh korang dgr lgu di atas niey, , niey lha lagu hasil ciptaan ainan tasneem niey, , best kn dgr muzik lgu niey, , dye dh smakin fmous dlm youtube skrg niey kn, , so , ,ainan tasneem, , truskn job anda smbil2 study tue, , 



2

Ahad, 24 Jun 2012

ENTRY YG BEST & YG TAK BEST




hye korang semua, , salam petang ahad, , korang semua dh lunch ke blom, ?? lunch ape ptg niey, , ?

okey niey entry yg kdua utk ary niey, , sje borinx2 ta thu nk buat ape. . so berblogging lha, , blogger tegar lha katakan, , hari ahd cter at tv msty ta best kn ? asyik2 cter yg sma je , , so lbih baik mngadap laptop niey, , da jgk faEdah dye kn,,kn?

okeyh, , petang niey nk cter pasal blog kjp.setiap blog bukan smua entrynya yg bgus , , kan?.okeyh u all perasan x ada blogger yg bila dyer tulis pasal blog mesti best je dye cter , ,tapi klw cter pasal hal peribadi dia memang ta best langsung , ,tpi btol ke? itu tanggapan org msing2 lha yg mnilai bila diorang msok dlm blog kita. . 

para blogger yg selalu cter msalah peribadi diorang tue xsalah, , sebab blog tue diorang punya, , so diorang brhak segala2nya ke atas blog tue.kekadang cm xbest, , membosankan, , hehe

ada pulak bila cter sal hal peribadi niey. . ala-ala diary korang kn, , best jew dgr bila baca pown,,lepas tue kita pown da start lha nk berangan ala-ala mat jenin gitu kn, , korang mcm tue kn ..kn ?? ngaku cpt . . klw dh berangan, , cm best, , hidu mcm si polan-polan, , mesti haty senang je, jiwa pown tenang , , 

hehehee,,bila tulis pasal tip2 dlm blog pulak , ,entry dye cm biasa2 lha jgk,, mcm x menyengat gitu kn, , ? ala-ala penyengat, , hehehe,,klw blog yana,,suke update tntg diary hidup yana,,,xpown isu semasa,, , topic2 yg hot gitu , ,bikin entry niey meletup..hhehe..boooooommmmmmmmmm... gitu kn...

so setakat niey je yana nk brceloteh. . lgi lma write, , lgi byk lha,,,nk merapu mcm2 kn,,ala-ala ikan kerapu gitu, ,, 
0

RINDU UTK BERBLOGGING



hye korang smua, , brtemu kembali di sini pada petang hujung minggu niey, , petang ahad yg mendamaikan, , cuaca kt sni , xde lha pnas sgt, , just mendung2 ckit hari niey, hope ptg niey x ujan lha, , klw ujan tue trima je sbg rhmat allah. . hehehe btolkan? 

okeyh , ,hari niey alhamdulillah dpt jugak update blog niey, , maklum lha bukan buley tinggal dlm sminggu, , t xpsal2 si labah2 brsarang di dlm blog yana niey, , then xde spe nk visit blog yana niey kn, , so today buley update. . at least buley msok kn story baru2, , hari2 sblom niey, , memang yana dh brhajat nk buka blog yana , , nk update kn story bru. . tpi . .msalah line mcm ciput barbie, , slow cm kura2 , so yana ambil kputusan utk stop to write entry blog . .alhamdulillah , hari niey buley buka,asanya mcm nk update 2 entry utk ary niey, , 

rutin pada hri niey mcm biasa, , bgun pgi , pe g kuliah pengajian am, , biasa lha nama pown student kn, , student x dpt dipisahkn dgn buku, , so dh abz klz pgi tdi , round 1 kgr , , bli mkn. . so singgah 1 kdai , 6pk pper , so muka dpn da cter sal bola. . 

wahhh...congrate abg wan, , kedah dh up , buley tewaskn kL mlm semalam, , walauape pown yg berlaku adeq tetap sokong abg. . xkira lha abg menang or kalah, , yg pnting adeq tetap suppport abg dri belakang, , yg pnting abg jgn give up okeyh, , kalah menang tue adt stiap permainan , , so kita kena lha trima. . yg pnting , , krjasama team kita. . klw kita rasa kita mmpu menang , ,kita akn brusaha, , go go chaiyokk abg wan , ,miss u to .  alwazz

hari tue , , mcm mne buley trkantoi dgn mmbe rpat yana , ,tyme tue da dlm klz, , yana tgh melayan mata yana yg hmpir2 mgembara ke seluruh dunia, , then , , trlelap je mata, , kwn yana tnya, , ;HA TDO LEWAT SEMALAM , , TA TGK ABG UNX MEN BOLA KA' perghhh.....trkejot lha ble dyer thu , , ang angkt yana fb krdah, ,ngee kntoi suda, , trtnya2 jgk , , mcm ne dyer tu abg angkt yana fb kedah, , wahh sepandai2 tupai mlompat akhirnya ke tnah juga dye jtuh,,,,huhuhh..kntoi suda! ! !

oekyh lha, , yana tulis stakat niey dlu,,,bye..dont forget follow keyh, , ,tQ
0

Isnin, 18 Jun 2012

BERANI DI BELAKANG JEW




hello korang. . firstly yana ucapkn tengss a lot . .for spe2 yg dh follow yana, , klw da yg yana xfollow korang lgi , , dont worry , yana akn follow back , ,sbb line buad msa skrg nieh , ,cm ciput barbie doll gitu , ,phm kn.

okeyh mlm niey serius yana ckp memang ta da mood na buad ape2 pown . . mna dgn perut buad hal . . rasa cm keracunan mkanan jew niey...urmm cmne lha nax pe g skolh ecox , ,mudah-mudahan perut niey ta buad hal lgi. .
okeyh mlm niey yana nk start story, , urmmm mna dgn mood ta okeyh nie, , so story jgk lhaa. . cm biasa rutin hrian hry nieh...mklum lha cuty skolh smpena israk mikraj kn. . jtuh pda hri ahd , ,so ary isnin cuty lha.so niat hry nieh nk siap kn hmework seni. . alhamdulillah sparuhnya hmpir siap.brjaya jgk ptg tdi dduk di luar sorang2, , mlukis dgn tekun,heheh yana lukis ape erk? hodoh je lukisan , ,yana lukis figura mnusia main bdminton , bola sepak . hoki. . ya allah. . pning kpla mmikirkn , ,gaya stylist figura mnusia tue, , akhirnya, , brjaya siap kn jgk. . 

okeyh. . dh siap2 jdi pelukis tue , , then msok umah trus jerr g siap2 kuar g jog . . urmm, , tyme g jog skit hty smuanya ada,,klw thu jdi mcm nieh ta pe g pown xpe. . kuar jog pkol 6 and then blik dlm pkol 7. . tyme na pe g jog. . jmpa lha sorang pmpuan tue, , kak kpd adk angkt yana lha jgk , , urmmm, , buad ta puas hty buleyh , , mnjeling tajam jer,,so yana buad do not jer lha,,,mlz na mlayan org yg cm tue. . then tyme blik...lalu jgk dpn umh adeQ angkt yana tue, , msa lalu da jgk kakak dye, , slambe bdak dye je ckp . . "HA TGK2 APA,,,USHA ORG BUAD TA PUAS HATY BULEYH AR, , MY AR DKT' tue dya..kuar ayt pedih oww....pelik btoii arh. . .bila msa yana usha dyer,naik mood gila babi dya xtntu psai pulak dh, , ,sawan gila dh kowt,,ngee...geram thp gaban r tyme tue,,xtntu pasal cri kes dgn org, , urmm nseb baik lha yana niey seorang yg sbar, , klw x , , dh tntu lma dh pmpuan tue kn sound blik . .x hormat org btoii.

then yana blik dgn muka yg masam mncuka jer,,,alhamdulillah , si LuQman tlh ubah muka msam mncuka muka yana nieh, , jdi muka mnis cm gula da. . tyme yana nk blik tue, , trserempak dgn si luqman , , pkai bju kuning, , ,wahh sma bju dgn yana gitu , ,shortpants biru , ,sah2 r bru blik tri train takraw. . dye kn suka sgt turun training takraw , ,x kisah lha, jnjy jgn buad krja yg sosial cgt sudah , tue yg pnting, , sbb yana cyg kn dye,,

okeyh korang smua,,,yana story smpai sni dlu,,,nk sleep . ecox da skolh,,,bye..
0

Jumaat, 15 Jun 2012

KENAPA SAYA GAGAL??



Hye korang semua. . ary nieh korang sihat x ? ? ary nieh jumaat , penghulu segala hari . .so blik skolh pown awal hri niey . .letih , ,nasib baik klz xde ptg nie . .buley date dgn laapy skejap . update mna2 bhgian yg trtntu , 

okeyh. . tgk tjuk kt atas tue . . tjuk dye 'KENAPA SAYA GAGAL ' jgn pening - pening fikirkan topik nie ?  semua insan yg dilahirkan di dunia niey sama ja mcm org lain , , just cara korang melihat & menjalani khidupan je yg brbeza , ,so jgn lha mudah give up tnpa brusaha , , nieh usaha pown tidak , ,dh trus give up.mcm mna korang nk brjaya kn klw tnpa usaha ? yana thu xsmua manusia dlm dunia nieh brjaya tnpa usaha. . xda satu pown usaha yg kita buad dgn brsungguh-sungguh , pnuh keikhlasan kita , akn brakhir dgn air mata kegagalan kn? ?ingat , jadilah diri sndiri sbb , ,belum tntu dgn mnjadi klon kpd seseorang tue brmakna kita semua buley brjaya. .dan sebahagia dye. .mybe pada luarannya korang nampak kagum dgn seseorang tue tpi belom tntu dia juga bangga sgn dirinya,so ape yg buley yana ckp disini , ,janaganlah mnyesal dgn apa yg brlaku, jdikanlah ia sbg pngalaman yg buley mngajar kita utk trus bangkit dan tidak toleeh ke belakang lgi..dont give up. . so satu lgi korang kena ingat hidup kita niey sekali je . dan nikmati lha sisa - sisa hidup yg ada dgn pnuh nikmat  sbb kita sndiri xthu bila kita akn mninggalkan dunia yg pnuh kisah suka dan duka nieh . . 

so . . yana story ini dlu. . slamat mmbaca entry nieh..

0

Khamis, 14 Jun 2012

TREND TUDUNG TERKINI



Hye . .hello everybody . .korang sihat ary nieyh?? yana penat sgt hri niey . .kt skolh da hari kntin & hari kecemerlangan . .so blik tdo . .trus baring atas katil . .sambil mndengar celotehan si adeQ fatin . . brcerita . .huhuh adeQ fatin citer smpai yana trtido. . wah2 pndai btol dye citer. . sampai yana trtydow kn. .ok. . da selesai mndy , makan , solat smua. . trus mngadap lappy . .so ary nieh yana nk story tntg , ,tdung . . so entry ary nieh khas buad pmpuan2 lha . .hehe. . boy pown buley baca jgk . .

 jika korang semua gemar berfesyen tudung  korang smua perasan kan , sejak akhir-akhir niey trend tudung makin menjadi - jadi kan,,macam pic yg yana upload tue. .tak larat asanya nk ikut trend terkini . .yana pasti korang pown mesti dh mengikuti perkembangan trend tudung niey kn . 
okeyh. . pic kat atas tue . .yana pngil dyer tudung renda kain tirai . .nk thu x knapa? ? okeyh kalau korang perasan . .di setiap tepi tudung tue . .da mcm renda kn . .so klw tgk pda kain tirai pown da renda-renda tue , ,so yana namakan dye tudung renda kain tirai. harga pown murah dlm rm8-rm10..then. .pic yg satu lgi . .ialah tudung bawal . .da 3 tone . .cntik jugak , hrga dye dlm rm10 ke atas . .ikut jenis kain jgk lha. . so skrg kbyakan remaja2 mmilih utk pkai tdung niey . .yana pasti korang semua pown msty dh ada kn sorang satu . .yana pown dh da . .tdung renda kain tirai da 3 helai warna grey , koko , merah. . then tudung bawal 3 tone yana da warna biru , merah , kuning , grey , , tudung bawal 1 tone warna hitam , ungu , pech ,hijau , , wah byknya . . smpai my mum ckp buley buka kedai tdung da kt umah , , mna x nya . .klw kluar pasti bli tudung . . rambang mata tgk . .tpi klw xda dwet . .simpan je niat nk beli . .then kumpul dwet cndiri . .then baru buley diri . . berlajar berdikari . . 

ok. . yana story smpai disini dlu. . hope korang enjoy. .. 
0

Selasa, 12 Jun 2012

TAJUK FOKUS PENGAJIAN AM 2 STPM 2012



hye korang smua. . . ary nieh xdew topic yg snsasi sgt ,, tpi yana just nak share smthing utk korang smua. . ok , ,utk pngetahuan korang smua, ,semalam yana dh update entry blog yana, , yana dh bgi korang smua tajuk2 fokus sej 2 stpm 2012 kn, , so klw spe2 yg blom tgk, , sila scroll di bwah, , mnta bg prhatian tjuk2 tersebut . .okeyh klw smalam yana dh share dgn korang tajuk2 fokus stpm 2012 subjek sejarah 2 kn, , so hari nieh yana akn share dgn korang tajuk fokus stpm subjek pengajian am 2. . sedia mklum korang pown thu kn yg pengajian am amt pnting sgt2, ,xkira lha pengajian am kertas 1 @ 2. . so tgk lha tjuk2 nieh...mnta ambil prhatian. . 


LARAS SASTERA
  1. perpaduan nasional
  2. jenayah siber & jenayah jalanan
  3. e-dagang
  4. sukan
  5. kenaikan harga barang
  6. sumbangan & peranan wanita
  7. keganasan antarabangsa
  8. pemerdagangan orang
  9. laman sesawang sosial
  10. industri batik negara
  11. pendidikan vokasional
  12. oku
  13. pendatang asing
  14. pembuangan bayi
  15. penderaan kanak-kanak

LARAS SAINS
  1. penyakit berjangkit & tdk berjangkit
  2. susu ibu
  3. pendermaan organ
  4. penerokaan angkasa lepas
  5. biodiversiti & bioteknologi
  6. kitar semula
  7. teknologi hijau & teknologi nano
  8. lautan (khazanah marin )
  9. alam sekitar (hutan)
  10. perubatan herba
  11. pengurusan sisa pepejal
  12. pemindahan teknologi
  13. satelit & nuklear
  14. makanan supleman
  15. teknologi robotik
okeyh.. kpda calon2 yg bakal ambil stpm pada thun niey..diharap kn korang dh get ready, , dgn tajuk2 yg yana share niey, , harap dpt mmbantu korang smua nnty . .ok korang buley study dmua tjuk2 di atas, , buad mind - maps , ,cara mudah utk mmbca, , so dlm mind - maps trsebut korang pilih 1 tjuk then korng kembangkn idea korang tue, , dlm mind - maps , wajib da isi utk punca , cabaran , langkah , kesan , utk memudahkn korang jwb exm nnty, ,

okey,, korang msty trtanya2 . eh yana niey dpt mna tjuk nie ?  btol ke tjuk nie akn naik dlm exm ?
persoalannya yana akn jwb disini, , 
ok, , yana dpt tjuk2 fokus niey dri ckgu sekolah yana. . so xsalah kn klw yana share ilmu utk korang smua, , so plezz attention tjuk2 trsebut, , ,
2

Isnin, 11 Jun 2012

FOKUS STPM 2012-SEJARAH 2



hye korang smua...urmm..baru sekarang buley update story2 yg menarik dlm blog niey,,selesai je asiggment..ok..entry kali niey khas buad student-student yg akn ambil stpm thun nieh..owrite candidate stpm 2012 batch match '93' niey..korang smua pown da sedia mklum thu kn,,sekarang dh msok bulan 6..so x lma lgi lha...kita smua cndidate stpm bkal mnduduki trial exam stpm pda bulan 8 niey..so mlm niey,,utk entry yana akn share srba sedikit tjuk2 fokus stpm 2012 subjek sejarah 2 iaitu sejarah asia tenggara. . 

TAJUK FOKUS STPM 2012
SEJARAH 2

BAHAGIAN A
  • sistem politik masyarakat tradisional
  • hierarki golongan pemerintah
  • susun lapis masyarakat melayu tradisional
  • perbezaan adat temenggung & perpatih
  • sistem ekonomi sara diri
  • perkembangan sistem pendidikan kolonial (vernakular)
  • sebab-sebab pernubuhan persekutuan 1896 dan kesannya
  • kesan sosio-ekonomi tanah melayu akibat perkembangan getah & bijih timah
  • perkembangan perusahaan getah dan langkah mengatasi kejatuhan harga getah
  • peranan kesusasteraan & kewartawanan dlm kebangkitan semangat nasionalisme melayu
  • langkah british membanteras darurat di tanah melayu
  • dasar dan kesan pendudukan jepun
  • langkah ke arah kemerdekaan tanah melayu & perubahan perlembagaan tanah melayu
  • reaksi terhadap penubuhan malaysia

BAHAGIAN B
  • sistem kepercayaan & agama di china dan jepun
  • adat yg diamalkan di china,thailand,jepun,myamnar
  • sistem ekomoni sara diri di myanmar , vietnam,thailand,china
  • sistem perundangan di china & filipina
  • dasar tutup pintu di thailand ,vietnam , china , jepun
  • perang candu I & II  ,perang inggeris-myanmar , I , II ,III
  • kesan & implikasi perjanjian bowring 1855 di thailand , perjanjian yandabo 1826 di myanmar , perjanjian nanking 1842 di china, perjanjian kanagawa 1855 di jepun
  • dasar pengilhakan di india
  • pemberontakkan boxer di china & perang jawa di indonesia
  • peranan golongan agama di indonesia & peranan golongan pogyi di myanmar
  • pembaharuan raja mongkut & raja chulalongkron di thailand , raja mindon min di myanmar , maharaja meiji di jepun
  • peranan soerkarno di indonesia & mahatma ghandi di india dalam kemerdekaan


okey korang smua...yana dh share tjuk2 fokus,,hope korang ambil perhatian dgn tajuk2 nieh,,,sediakan mind-maps,,supaya nnty korang mudah utk buad rujukan,,
ok....tajuk2 fokus niey penceramah yg bgi bukan yana yg pndai2 sndri buad ok..so ambil perhatian,,buad persediaan smua tajuk nieh,,kita doakan tjuk2 niey akn msok dlm exm,,ok....klw da tjuk fokus yg bru t yana akan inform kt korang smua,,sharing is caring kn...ok bye,,,,jgn lupa study..tQ
4

Sabtu, 9 Jun 2012

KEBOSANAN MELANDA DIRI NIEY





selamat petang... good evening korang smua......jeng..jeng..jeng.. ary niey trlebih rjin smpai update dua entry dlm blog niey....urmm biasa lha..ary niey borinx giler...sunyi je kt umh..smua org blik kg,,huhuh tinggal yana sorang je kt umh nieh.. waaaaa.. .. bosan ,bosan.bosan,,akibtnya bgun lwt tdi,,,huh kna tinggal lha...x buley blik kg jenguk tok wan...rindu kg halaman,,uiihhh jles lha diorang dpt blik,,xthu nk buad ape dh...asyik mgadap lappy niey dari tdi . .            
dah pening kepala.



ok..pic sidebar nieh yg yana telah edit tdi,,,waa,,,sakit kpla gler nk edit dye punya backgroung nie,,,widget lgi..nsib baik lha jdi jugak,,,so,,,blog cik dayah nie,,,dh brtukar wjah lha erkk..




 
ok korang smua...blog yana pown dh berubah wajah,,,yana dh ubah dya punya background..







ok..nie account tagged yana,,yana selalu jgk on tagged







ok...nieh sorang mmbe yana in acc tagged niey.....6ma muiz..umo 2o..then study in uum cos busniess..pndai kn,,heheh...klw yana on9 
dikatakan selalu jgk lha chat dgn dye..da jgk mmbe2 lain dlm tagged yana ...tpi xsgt lyn diorang..sbb slalu PM yana yg bukan2,,mlz nk lyn,,so maaf lha klw mmbe in tagged yg mna yana xeply chat korang smua,,xbrmakna yana sombong,,,tpi klw korang pm yana yg bukan2 yana mlz nk lyn ok,,,githu siap2 niey..




ok..yana jgk da account fb..waahh..waahh byk betul laman sosial yana niey kn..








nie fb yana..korang buley lha add yana... frenz dlm fb bru nk smpai 2000..so korang buley lgi add,,,sblom limit frenz..






then ini pulak account twitter yana...korang buley follow yana,,,n retweet  yana punya status kt wall tweet..

















bila bosan..on9 jer acc mna yg da...yana da myspace , netlog , ym , , tpi acc tue yana jrg open slalu lha...so yg selalu yana open tiap2 hari.....twitter , tagged , blo...fb tue kdg2 je on9 ....tpi kdg2 da acc lmn sosial byk2 pening jgk...smuanya nk kna on9,,,huhh....pening2..ok lha,,,sampai sni sje..nk stop tue write.....tengs 4 reading... bye.. :) keep me and smile ....happy olwazz...

0

KOSONG. . .KOSONG. .KOSONG . .





hyepp korang smua,,assalamualaikum para readers...alhamdulillah yana da msa free ary niey,,then buley lha update blog...nnty dh start skolh,,xthu lha..my brhabuk pulak lha kn blog yana niey..okey korang. . now dh pukul 3 bru nk update bolg..slesai buad krja rumah,,masak , buad hmework..then dh abz smuanya bru lha buley buka lapppy niey..klw buka lappy smbil buad hmework..trtutup lha hmework tue,,,,mata xpndang hmework,,tpi pndg lappy kn.. kn. ...

okeyh,,korang smua tgk tajuk kt atas tue..kosong,,kosong...ala xkn korang xthu,.. . lagu najwa latif tue..kosong ..kosong...ape kena mngena dgn lagu niey? ok yana nk story niey. . even stiap hri ahad je,,yana ada kuliah pengajian am...huhuh,,biasa lha,,student lgi kn...urmm ecox dh hri ahad so yana da kuliah pengajian am...mcm biasa sblum hbis klz sifu akn bg asiggment ckit..so next week yg akn dtg,,dye akn discuz dgn diorang about asiggment tue...ok yana dlm kuliah xsuka dduk dpn or blakang...so yana akn pilih tmpt duduk yg tngh,,then da satu hari tue,,,kbykn org xbuad asiggment yg sifu bagi tue..then even sifu mnx kertas nk tgk...sifu ckp 'urmmm.. kertas kosong ja,,mcm lgu najwa latif tue,, kosong2,,,,but nseb baik dye ta mrh...tpi best dye ajar,,so slps niey kn klw dye bg lgi asiggment,,,dye mzty akn perli kteorang,, 'urmmm blik tulis lha lagu kosong..' ... stiap kuliah dye mzty dye akn ckp about kosong,,about najwa latif..... ; haiiissss sifu2..mcm2 lha..lpz niey ape lha pulak kn..

okeyh stakat niey je yana story,,kpd yg mnbca yana ucpkn tengs a lot,,visit blog yana yg xseberapa niey......bye.......
0

Khamis, 7 Jun 2012

KAWAN TIKAM BELAKANG



hyep..korang smua...yana da free tyme niey..so buley lha update story bru...so klw korang nk bc old story,,sila scroll ke bwh oukey....okey2..korang tgk tjuk kt atas tue ape erk?? kwan tikam belakang??agak serius bunyi tjuk niey kn? apa korang akn buad? mcm ne kawan tikam belakang tue? eh..eh.. ! ! ambik pisau ke? bunuh ke? paz tue da darah ? mati x? wahh..pelbagai tnda tnya yg muncul dlm kepala niey...okey kawan tikam belakang niey mcm depan kita muka dan perangai diorang tue memang sesuci sabun top lha , tapi belakang kita perangai nth ape2 lha,,buruk sangat2..korang prnh alami x prkara mcm niey? kadang2 tue bila kwn tikam kita dari belakang niey mzty lha ada sbb trtentu kn?,,zaman skrg niey yg buley yana katakan,,susah sgt2 nk jumpa kwn2 yg ikhlas utk brkawan dgn kita,,ape pndapat korang? kadang2 tue korang pernah x trpikir  diorang smua brkawan dgn kita brdasarkn darjat.kdudukan,harta kita..? korang trpikir x? perlu ke mcm tue? kawan biar lha ikhlas..xperlu lha nk tikam ape smua tue..then,,cuba korang smua para readers bayangkn kalaw kwn yg kita dh anggap dye sbg BFF kita tikam kita dari belakang...sakit haty tue xpyh cakap lha kn,,bgai trtusuk duri smbilu gitu kn..kita dh percayakn dia 100% hingga dh da pangkat BFF lgi..alih2 dia tikam kita dari belakang.tak ku sangka,,tak ku duga..even dh mnyesal mzty mnx maaf kn..tapi bukan mudah lha kowt nk maafkn org yg dh tikam kita dari belakang tue,,maybe kita dh maafkan ,,tapi mesti da perkataan 'MAYBE KITA DH X BOLEH JDI MCM DULU,SAYA DH MAAFKN ,TAPI PERKARA TUE SY XKN LUPA SMPAI BILA2' bukan sbb nk brdendam atau buad sakit haty,,tapi sbg langkah brjaga2..kesilapan yg lalu jgn diulangi,,xnk pisang brbuah 2 kali..

P/S:lumrah hidup bla brkawan ,ada kwn tikam kawan,jgn jdi hipokrit bila brkawan,,yana suka brkawan dgn org yg ikhlas,,bukan kwn makan kwn,,okeyh,,tengs 4 reading,,, klw suka like,,jgn lupa tinggalkn komen anda dibwh entry niey,,tQ
0

HIDUP YG INDAH




perjalanan hidup kita di langkah pertama hingga ke saat ini mmbwa mnjadi seseorang yg baru setiap hari kn..semakin jauh kita mngembara..msti kita semakin mngenal erti hakikat hidup kita yg sbenarnya..ape yg buley yana cakapkn..hidup nieh satu pengembaraan kn? pengembaraan yg buley bawa kita utk kita pelajari ape yg kita ta thu.seharusnya kita perlu tahu,,setiap langkah yg trbuka,,kutiplah segala pngalaman itu sbg kenangan kita..pengembaraan yg luas buatkn kita lebih matang utk tmpuhi smua duri rnjau tue dlm khidupan msing2kn..biar lha,,klw  putus asa datang dlm haty kita,,tpi dont give up lha..hidup kita juga indah klw org yg kita sayang da disisi kita saat kita gmbira,ketawa,sedih,,kn,,,
0
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

NEWS !