Isnin, 28 Mei 2012

PAHIT MANIS DALAM HIDUP MASING-MASING




semua org da hidup masing2..pahit,manis,masin,masam,,semuanya ada,,,setiap manusia mesti da pengalaman pahit manis dalam hidup masing2 kan,,pahit & manis tue jgk lha yg mngajar kita utk mmperbaiki  kehidupan utk mnjadi yg lbih baik drpd hari sblomnya..perubahan yg pling ketara kita buley 6pk apabila kita mula kenal seseorang dlm hidup kita.. tambah2 kalau dh mula sayang , start to feel selesa dgn seseorang , so memang susah utk kita lupakan seseorang tue melalui kenangan sepanjang kita bersama si dia kn..pergghh..buley jdi giler dibuadnya..then..bila kita dh mula kenal seseorang tue,,mesti lha kita akan ambil thu semua about dia kn,,?? yea lha..mna tak nya..caring punya pasal kn,,rasa mcm disayangi..tapi !! semua tue akan berakhirapabila kita kecewa dan sedih apabila seseorang yg pernah kita knl.yg pernah kita caring,,yg pernah kita ambil thu tntangnya mula tinggalkan kita...secara perlahan-lahan..so kita kena ingat.. klimaks berakhir dgn kekecewaan dan kesedihan tue semua bkn mngajar kita utk lemah..tetapi semua tue mematangkan diri kita..Allah akan mnemukan kita dgn seseorang tue utk kita belajar sesuatu yg baru dalam kehidupan,,,anyway,,sesuatu yg baru akn mematangkan diri kita..for example...aceeceeyy cm jwab exm lha pulak,,siap dgn example2 kn..okeyh2.....cm contohnya kn bila kita kecewa dalam prcintaan....so apa yang kita rasa? dah terang-terang kecewan siott kn..knpa yana ckp cm tue,,sbb yana prnh alami bnda nie..so tbahkan diri utk trima knyataan,,,dia bkn milk yana lgi,,so dalam kecewa tue kita belajar utk tidak trlalu mengharapakn sesuatu yg yg belum tntu brakhir dgn kegembiraan..then sekurang-kurangnya.. kita bljar utk menerima apa yg trjdi,,bljar utk myayangi seseorang itu..


p/s: kita patut brsyukur dgn pahit manis khidupan,walapown pahit kehidupan itu lbih byk dripada manis khidupan,,sebab smua tue akan mngajar kita mnjadi lebih kuat utk liku2 kehidipan yg bkal kita tmpuhi pda hri yg mndatang

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

tinggalkan komen anda kat sini. . InsyaAllah CikCappuccinoLatte akan sentiasa membalas kunjungan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

NEWS !