Selasa, 29 Mei 2012

JAGA PERCAKAPAN KAMU



hello...hello....u all para readers..hari baru,,tarikh baru so entry pown kenalah update yg baru kan,,,okeyh...na bca entry yg lma2 sila srcoll down okeyh,,hope u all enjoy.....

okeyh...entry kali nie...yana nak story.....lumrah hidup masing2...setiap korang semua msty pernah gaduh kan.....tak kira lha gduh dgn kawan2,bf,gf,parents msing2..so..msty da sbb kn prgaduhan tue brlaku...antra salah diri msing2..atau pihak yg lain ...so..brgaduh nieh buley buat korang rasa tak selesa akn..aduh..tanpa korang sedar trkeluarlah drpd mulut korang kata2 yg menyengat kan,,,,bila brgaduh..bikin ayat padu gitu...ayt2 hot....hingga buley mnyakitkan hti shingga mjdikan situasi brtmbh hot gitu.....parah beb,,tmbh2 gduh dgn kengkawan yg rpt dgn kita...

DIA YANG SALAH,BUKAN AKU
klw dh brgaduh tue,,dh confirm lha spe pown ta nak mgaku brsalah..smuanya nak yg btol sje..korang msty mrasa dia yg brsalah kn..drpd sling mnyalahkan..lbih baik korang semua ingt blik punca prgaduhan korang brlaku tue....lgipown ta logik lha..klw korang mrasakn xprnh buat salah.. kan?? setiap mnusia psti da buat slah kn?? dprp hbungan korang trus mnjauh..kn elok buang ego msing2..then try ubh situasi utk mnjdi yg lbih baik.then klw situasi pown dh tmbh baik ..brulh korang bwa discuz elok2...bak kata orang bincang dari hati ke hati..hehehe..bincang secara aman jer...cm ne prgduhan tue buley brlaku...peace no war !! hhee..

AKU OK JE,,DIA YG START DULU
msty da dlm klngn korang yg mulakan dlu prgaduhan tue kn??klw x mybe prtelingkahan lidah tak kan trjdi kn,,? sekali pown korang yg start dlu prtelingkahan tue..ttpi jgn lha kata cmtue..ia boleh lgi tmbhkn bahang kemarahan ala hot fm tue..huhuh yg sememangnya sudah mmbara dlm hti,,tunggu tak meletus cm gunung brapi je..biar lha siapa pown yg mulakan dulu prtelingkahan tue ia bkn jdi pghakang utk korang mnta maaf kn bg mnjernihkn kmbli keadaan..bpra lma korang nk brmasam muka cm cuka..hnya ingin mmpertahankan sikap keras hti korang...inga elok ka..bunag lha sifat ego korang.....percayalah,,gduh tue meletihkan,,kusut fikiran...

SUDAH AKU TAK MAHU LAGI BERKAWAN DENGANNYA LAGI
brgaduh @ berselisihan pndpt dlm prsahabatan memang wjar lha brlaku2 kn...tipu lha klw korang ckp korang tak prnh brmasam muka ala2 cuka tue..so klw korang gduh,,takkan lha smpai nak putuskan tali prsahabatan tue,,not bad lha...mcm budak tak matang...asal gduh ckit dh tak nak kwan smpai bila2,,,not really lha...think positive k...lgipown..lbih baik cri rmai kwn,,drpida musuh kn,,?? so klau korang gduh pown,,jgn lha smpai rosakkan hubungan prsahabtan korang...matangkan minda anda okeyh..

AKU TIDAK PERNAH BERCAKAP BEGITU
dh lha tue brtikam lidah...dh pnas tlinga nieh na dgr korang brtikam lidah..smpai bila korang nk jdi cmnie..dh brtikam lidah,,pz tue brtmbh pnas lha msing2 klw dh msing2 tak nak mngaku salahkn,,,then keluarkan pulak kata2 yg bikin si dia hot...arghhh...brtmbh hot lha org tue..so sedarlh korang semua...kata2 korang buley mnyakitkan hati pihak lain..sedar lha emosi mndahului fikiran,,korang tak sedar apa yg korang ckp tue sbnarnya racun yg buley bwa kpd kmusnahan prshabtn,,

DIA SAJA YANG SALAH SANGKA
salah sangka brmakna da prkara yg msih ada utk mncari kbenaran kn...blom tntu prasangka itu bukti benar..ingat tue..drpda trus tduh mnuduh sesama sndiri lbih baik bwa brbincang,,try cari kbenaran yg btol...then problem pown dpt selesai dgn cepat...hubungan korang dgn kwn2 pown akan rus brjln dgn lncar dan mnjadi lbih happy fun..so ta pyh lha rosakkan hubungan prsahabatan korang..ingat tue,

p/scari lha lbih rmai kwan,,,jangan cri rmai musuh...krna kwn yg rnmai bley tlong kita tyme kita susah,,sebaliknya musuh tak mmberi ape2 makna dlm khidupan kita









Tiada ulasan:

Catat Ulasan

tinggalkan komen anda kat sini. . InsyaAllah CikCappuccinoLatte akan sentiasa membalas kunjungan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

NEWS !