Khamis, 31 Mei 2012

KARENAH KORANG BERDUA





hyeeppp...korang..korang..korang....skrg pkol 11.18 malam..hah....korang semua da tydo? mlm2 bgini bru na bula lembaran diari ict nieh,,ha bru na msok kn entry bru dlm blog ini,,so korang yg bca..hope korang enjoy..okeyh,,entry ary nieh.......about...prjalanan hidup yana hri nieh..insan  org yg yana syg,,iaitu adeQ,,,adeQ angkt yana,,yg mcm2 ragam perangai diorang,,,fuhh....sabar je lha..okeyh,,,,,,,,,,yana da 2 org adeQ angkt..... sorang 6ma luQman,,,,then sorang lgi 6ma ikmal...so perangai diorang nieh,,,msing2 cpt mjok..so dh mjok..kita sbg kakak kna lha pjuk diorg tue.. ok ,,yana cter sal diorang,,,tpi bkn niat na buruk2 kn diorang....now yana citer about luQman..adeq angkt yana yg pling yana syg,,,..okeyh.. start to write now...knapa nth smlm kn,,da offline fb..so tergerak hty nie na ofline semula fb..so,,,online2,,,tgk2 si luqman like smua status2 yg yana letak kt wall yana..omg,,,si luqman kamo mmpi ape seyy like status kakak...coment2 kt status pown da jgk,,then dye kn buad chat offline kt yana..so,,yana update status fb,,yana ckp..'URMM ONLINE TWEET TA DAK SPE NA RETWEET..BILA ON FB NA CHAT DGN BUDAX TUE,,TPI BUDAX TUE BUAD CHAT OFFLINE AT KITA..SO NAK ON9 TAGGED LHA" then si luqman pown trus like status tue,,,mybe dye terasa,,tgk kt chat,,6ma dye trus on9..tpi yana tahan jari yana utk chat dgn dye,,yana thu dye mjok dgn yana,,,dye da ckp yg fon dye sunyi jer,,ta da mcg msok pown,,so yana hnya like dya punya status..urmm lamanya dye mjok...tpi mjok2 pown yana tetap syg kn dye,,,serius ckp..klw dye buad yana mrh,,yana lngsung ta prnh na rsa mrh,,tpi,,da satu hri tue,,yana btol2 mrh dgn dye,,,nth lha psal pe...urmm skrg dye mjok dan trus mrajok.....yana trima je smua tue,,,
then adeQ angkt yna lgi sorang tue..si ikmal...dye pown kuat mjok jgk..hurmm masalah dye dgn awex dye,,,yana jgk yg settle kn,,yana ok jer,, so today...yana pe g jog dgn spupu yana..adeQ yana..then lalu dpn rumah dye....tgk fixie si ikmal da dpn umh..so mknanya,,klw fixie da,,org pown da jgk lha...then si comel haikal adeQ kpd ikmal...join kiteorg jog..yana tnya haikal..si ikmal mna,,so dye ckp kt umh..urm tyme nie mrh pown da jgk,,dye yg beria2 ajak kita g jog...then tunggu ,,punya tunggu,,ta dtg2 pown,,,then tyme na blik...nmpk dye dpn umh,,,muka blurr...muka org mrh,,,dye naik fixie ikot blkg,,so yana buat ta thu je..urmm.......mjok..mjok dan trus mjok,,,itulah karenah adeQ angkat yna yg serba ta kna............

Selasa, 29 Mei 2012

JAGA PERCAKAPAN KAMU



hello...hello....u all para readers..hari baru,,tarikh baru so entry pown kenalah update yg baru kan,,,okeyh...na bca entry yg lma2 sila srcoll down okeyh,,hope u all enjoy.....

okeyh...entry kali nie...yana nak story.....lumrah hidup masing2...setiap korang semua msty pernah gaduh kan.....tak kira lha gduh dgn kawan2,bf,gf,parents msing2..so..msty da sbb kn prgaduhan tue brlaku...antra salah diri msing2..atau pihak yg lain ...so..brgaduh nieh buley buat korang rasa tak selesa akn..aduh..tanpa korang sedar trkeluarlah drpd mulut korang kata2 yg menyengat kan,,,,bila brgaduh..bikin ayat padu gitu...ayt2 hot....hingga buley mnyakitkan hti shingga mjdikan situasi brtmbh hot gitu.....parah beb,,tmbh2 gduh dgn kengkawan yg rpt dgn kita...

DIA YANG SALAH,BUKAN AKU
klw dh brgaduh tue,,dh confirm lha spe pown ta nak mgaku brsalah..smuanya nak yg btol sje..korang msty mrasa dia yg brsalah kn..drpd sling mnyalahkan..lbih baik korang semua ingt blik punca prgaduhan korang brlaku tue....lgipown ta logik lha..klw korang mrasakn xprnh buat salah.. kan?? setiap mnusia psti da buat slah kn?? dprp hbungan korang trus mnjauh..kn elok buang ego msing2..then try ubh situasi utk mnjdi yg lbih baik.then klw situasi pown dh tmbh baik ..brulh korang bwa discuz elok2...bak kata orang bincang dari hati ke hati..hehehe..bincang secara aman jer...cm ne prgduhan tue buley brlaku...peace no war !! hhee..

AKU OK JE,,DIA YG START DULU
msty da dlm klngn korang yg mulakan dlu prgaduhan tue kn??klw x mybe prtelingkahan lidah tak kan trjdi kn,,? sekali pown korang yg start dlu prtelingkahan tue..ttpi jgn lha kata cmtue..ia boleh lgi tmbhkn bahang kemarahan ala hot fm tue..huhuh yg sememangnya sudah mmbara dlm hti,,tunggu tak meletus cm gunung brapi je..biar lha siapa pown yg mulakan dulu prtelingkahan tue ia bkn jdi pghakang utk korang mnta maaf kn bg mnjernihkn kmbli keadaan..bpra lma korang nk brmasam muka cm cuka..hnya ingin mmpertahankan sikap keras hti korang...inga elok ka..bunag lha sifat ego korang.....percayalah,,gduh tue meletihkan,,kusut fikiran...

SUDAH AKU TAK MAHU LAGI BERKAWAN DENGANNYA LAGI
brgaduh @ berselisihan pndpt dlm prsahabatan memang wjar lha brlaku2 kn...tipu lha klw korang ckp korang tak prnh brmasam muka ala2 cuka tue..so klw korang gduh,,takkan lha smpai nak putuskan tali prsahabatan tue,,not bad lha...mcm budak tak matang...asal gduh ckit dh tak nak kwan smpai bila2,,,not really lha...think positive k...lgipown..lbih baik cri rmai kwn,,drpida musuh kn,,?? so klau korang gduh pown,,jgn lha smpai rosakkan hubungan prsahabtan korang...matangkan minda anda okeyh..

AKU TIDAK PERNAH BERCAKAP BEGITU
dh lha tue brtikam lidah...dh pnas tlinga nieh na dgr korang brtikam lidah..smpai bila korang nk jdi cmnie..dh brtikam lidah,,pz tue brtmbh pnas lha msing2 klw dh msing2 tak nak mngaku salahkn,,,then keluarkan pulak kata2 yg bikin si dia hot...arghhh...brtmbh hot lha org tue..so sedarlh korang semua...kata2 korang buley mnyakitkan hati pihak lain..sedar lha emosi mndahului fikiran,,korang tak sedar apa yg korang ckp tue sbnarnya racun yg buley bwa kpd kmusnahan prshabtn,,

DIA SAJA YANG SALAH SANGKA
salah sangka brmakna da prkara yg msih ada utk mncari kbenaran kn...blom tntu prasangka itu bukti benar..ingat tue..drpda trus tduh mnuduh sesama sndiri lbih baik bwa brbincang,,try cari kbenaran yg btol...then problem pown dpt selesai dgn cepat...hubungan korang dgn kwn2 pown akan rus brjln dgn lncar dan mnjadi lbih happy fun..so ta pyh lha rosakkan hubungan prsahabatan korang..ingat tue,

p/scari lha lbih rmai kwan,,,jangan cri rmai musuh...krna kwn yg rnmai bley tlong kita tyme kita susah,,sebaliknya musuh tak mmberi ape2 makna dlm khidupan kita









CINTA SEPARUH JALAN MEMANG MENGECEWAKAN



okeyh u all semua,,semua,,and semua,,okeyh entry kali nieh dah terisi dgn tajuk cinta separuh jalan memang mengecewakan,, u all semua prnh alami tak.??confirm da yg pernah,,dan ada yg tak prnh lgi kn,,yg prnh alami,,hrp brsabar,,yg tak pernah alami lgi situasi niee,,alhamdulillah,,,u all dpt jga prhubungan korang dgn baik..bukan mudah kn?? story nieh...berdasarkan pngalaman yg pernah yana alami jer...okeyh,,,da  ready na bca?? 1,2,3 (cam nak lari lha pulak kan)....okeyh2 jgn buang msa jom2 layan ape yg yana nak story nieh...so yana nk story ckit tntg cinta separuh jalan nieh..,,rasanya rmai yg prnh lalui jalan nieh...(biasa lha,,jln separuh jer,,,ta da pjg2 mcm mna nak trus kn,,hehe) ok...urmm cinta separuh jalan?? ape korang asa?? sakit x?? rasa cm gigt semut je kan..? msty lha tak kan?? skit dia lbih dri tue kn.. samapi ada yg bunhu diri,,,hello,,,hello..hello para couple diluar sna,,,think positive lha,,,klw kmo dh clash,,,ingt bunga bukan sekuntum,kumbang bukan seekor..asal ptus cinta dgr jer kes bnuh dri....think lha positive,,klw dri tue...kpd sesiapa yg tkut brcinta dont try this at home or anywere..okeyh dgr cni para readers sekalian.....dlm first step brada dlm alm prcintaan..korang msty r jiwang2 kn,, punya lha jiwang smpai ingat dunia nieh milik korang kn,,??bak kata org...makan tak kenyang,mandi tak basah,tydo tak lena..ewahh ewahh...sakan,,sakan,,first tyme jtuh cnta lha katakan..snggup buat ape sja demi org yg trsayang....ok second step pulak.. tak lma lpas tue,,brmanja2..caring2,,share problems kt psangan msing2..rasa mcm kita sorang jer yg disayangi,,di hargai tyme tu,,indah dunia di mata hati lha katakan..next third step pula,, jnji2 mnis pown terbina ats dasar sbuah prhubungan dlm prcintaan kn..jnji2 mnis dibina..rasanya lbih mnis dri coklet kowt huhh....jnji mcm2 kn,,,couple smpai jinjang pelamin lha...and anything..tyme tue rasa best kn klw korang dgr psngan korang jnji mcm tue tyme nieh ape2 pown rasa best...next step.. haa,,,mai tyme nieh mula lha masalah timbul tenggelam ,,ta ketahuan puncanya(loghat utara)  masalah timbul tenggelam?? gaduh lha apa lgi kn ..ape kes?? best ker gduh?? confirm tak lha kan?tpi percaya lha...dlm stiap prhubungan korang smua,,,korang prnh gduh2 kn,,tipu lha klw korang ckp couple dh lma tpi ckit pown ta prnh gduh,,,rasa cm gduh tue prkara wajib dlm prhubungan kn,,klw dh gduh tue..haa..sampai brhari2,,brminggu2,,,brbulan2,,brtahun2..aikkk gduh pe lma sangat smpai brtahun2...haa tue dh confirm lha kes berat....kes dye dh clash lha,,tunggu pe lgi kn...so... lasty step....bila keadaan dh jdi tegang..kacau bilau..ta tntu arah dh org kata.. ego pown mula mguasai dri msing2.. hati dh mula hot mcm hot fm gitu..heheh otak pown dh diletakkan dlm laci atau tmpt yg sesuai..hbungan yg dharapkan hnya impian semata2,,,jnji2 mnis pown dh tak ada,,,agak2nya kemana lha semua jnji2 tue erk...rasa2nya semut dh mkn,,sbb mnis sgt.....smuanya jdi pngjaran semata2 pda msa akn dtg....cinta yg dlu indah kini jdi 1 seksaan hati

p/s smoga para readers dpt memahami story nieh..step cinta sparuh jalan yg tlh ditulis...so slmat mmbca yer,,,sila komen2 dibwah....just na share pngalaman..slmt mlayan story nie.......

Isnin, 28 Mei 2012

PAHIT MANIS DALAM HIDUP MASING-MASING




semua org da hidup masing2..pahit,manis,masin,masam,,semuanya ada,,,setiap manusia mesti da pengalaman pahit manis dalam hidup masing2 kan,,pahit & manis tue jgk lha yg mngajar kita utk mmperbaiki  kehidupan utk mnjadi yg lbih baik drpd hari sblomnya..perubahan yg pling ketara kita buley 6pk apabila kita mula kenal seseorang dlm hidup kita.. tambah2 kalau dh mula sayang , start to feel selesa dgn seseorang , so memang susah utk kita lupakan seseorang tue melalui kenangan sepanjang kita bersama si dia kn..pergghh..buley jdi giler dibuadnya..then..bila kita dh mula kenal seseorang tue,,mesti lha kita akan ambil thu semua about dia kn,,?? yea lha..mna tak nya..caring punya pasal kn,,rasa mcm disayangi..tapi !! semua tue akan berakhirapabila kita kecewa dan sedih apabila seseorang yg pernah kita knl.yg pernah kita caring,,yg pernah kita ambil thu tntangnya mula tinggalkan kita...secara perlahan-lahan..so kita kena ingat.. klimaks berakhir dgn kekecewaan dan kesedihan tue semua bkn mngajar kita utk lemah..tetapi semua tue mematangkan diri kita..Allah akan mnemukan kita dgn seseorang tue utk kita belajar sesuatu yg baru dalam kehidupan,,,anyway,,sesuatu yg baru akn mematangkan diri kita..for example...aceeceeyy cm jwab exm lha pulak,,siap dgn example2 kn..okeyh2.....cm contohnya kn bila kita kecewa dalam prcintaan....so apa yang kita rasa? dah terang-terang kecewan siott kn..knpa yana ckp cm tue,,sbb yana prnh alami bnda nie..so tbahkan diri utk trima knyataan,,,dia bkn milk yana lgi,,so dalam kecewa tue kita belajar utk tidak trlalu mengharapakn sesuatu yg yg belum tntu brakhir dgn kegembiraan..then sekurang-kurangnya.. kita bljar utk menerima apa yg trjdi,,bljar utk myayangi seseorang itu..


p/s: kita patut brsyukur dgn pahit manis khidupan,walapown pahit kehidupan itu lbih byk dripada manis khidupan,,sebab smua tue akan mngajar kita mnjadi lebih kuat utk liku2 kehidipan yg bkal kita tmpuhi pda hri yg mndatang

CUTI SEKOLAH



hyepp korang...yana ucpkn SELAMAT BERCUTI....now dh start cuty skolh prtengahan thun kn,,so dh cuty skolh 2 minggu nie,,ape plan korang erkk?plan korang naa g mna cuty nie?so yg ada klz2 tmbahan tue,,jgn mlz naa pe g yer..so skrg daa cuty..trasa rndu pulak kengkawan kt skolh...cuty2 nie..urmm..bila dh start cuty nieh..mula lha org buad knduri kwin,,,,skrg nieh org buad knduri kwin ta kira hri daa..dlu2 org buad knduri ary sbtu ahd jee..skrg nieh,,,hri2 kcuali hri jumaat je kowt,,asal cuti skolh je da knduri,,tringin jgk na tgk,,,klw cuty skolh diorg smua ta plan na buad knduri..tpi okeyh jgk klw da knduri pown...save mknan kt umh kn,,ta perlu msak..just g knduri,,bley save dwet poket kn...so...klw naa thu smthing about yana dgn knduri nieh....yana nie..jnis pmalas na g mkn knduri larh..nth lha knapa......da fktor2 trtntu lha...tpi skrg da start ckit2 g mkn knduri...sbbnya pmlas na msak ,,hehheee...so slain dri knduri ,,msty byk g plan korang kn,,so cuti mngu prtama yana hbiskn msa utk klz tmbhn,,tue pown asyik ponteng jerr,,,tp alhamdulillah,,cuty yg minggu kdua klz tmbhn ta da,,so blry enjoy puas2...relez otak kejap...bljr byk2 pown ta guna jgk,,klw kita ta fhm ape yg kita bca kn,,,,so na study mzty da prncngan yg btol..jgn pksa dri tue bc bku jgk,,,hyep korang cuty nieh ta pe g mna2 ker?? yana mybe blik kg jer lha...lmanya ta jenguk2 halaman kg.. asa rindu ta trkata lha...best klw dowk kt kg,,asa tenang jer..msa yg pling yana tnggu2 bila blik kg,,iaitu tyme ptg2,,,,,,,best jer,,,angin sepoi2 bhsa...pz2 bley tgk mthari trbenam,,so sweet gitu,,hehehe..okeyh..stakat nieh yer yana story..t klw free yana akn update lgi story yg bru..


p/s:cuti-cuti jgk,,tpi jaga jugak keselamatan diri tue,,jgn asyik haapy tak ingat dunia..

Rabu, 23 Mei 2012

MSSM PERLIS 2012 KALI KE 54



weewiiitttt...weeeewiiiiitttt..korang smua...! !..para readers....sihat tak...hope u all sihat...n happy fun..okeyh,,,, buley mula brcerita dh nie...okeyh2 korang na thu yana nak citer about ape? since 2 , 3 hari nie..kalau korang perasan lha....byk2 dlm lman sosial yg update status about OPENING MSSM KALI KE 54..xspecially fb and youtube lha...lmn sosial yg pling fmous...oke..MSSM thun nie diadakan di STADIUM UTAMA KANGAR PERLIS...start 22 mei 2012 until 26 mei 2012.....semua kontijen2 negeri perlis until sabah...turun ke perlis utk 
mnjayakan MSSM nieh...btw...rmai jgk lha kn,,,,,,,biasa lha..smua negeri tue,,,bkn cikit,,tapi byk....


.okeyh2...perlis jdi tuan rumah utk 
MSSM pda kali nieh.......so... SMK SYED ALWI  & SMK ARAU turut trlibat utk event trsebut..diorg main gendang formasi.....best jgk,,,wlwpown ta trlibat,,peformance diorg mantap jgk,,,900 org student SMK SYED ALWI then 300 org student SMK ARAU..da bpa minggu brlatih main gendang,,,,akhirnya opening ary isnin 22 mei  bru lha diorg performance,,,,btw smua yg tgk,,,smuanya brpuas hti,,,,,,,,,tanpa korang ta lengkap lha,,,,

okeyh..nie pulak 1 lgi persembahan,,trdiri dripada skolh2 area perlis jgk...persembahan diorg pown memang power lha..interesting sgt2 dgn lmpu LED diorg tue........kagum giler...spe yg ta pe g tgk mlm opening tue memang rugi lha...........










nie pulak tarian tradisional..........







okeyh...yg baju biru kuning tue lha..kontijen negeri perlis...bdx2 skolah yana jgk yg terlibat.......diorg juga atlet..







kontinjen MSSM smua negeri...........








maskot MSSM ,,si singa yg cute and sportingg







obor telah dinyalakan,,sbg tnda mulanya MSSM








korang thu pic ape niehh??
cntik kn....lmpu2 tue..
nie lha persembahan yg diorang buad....apabila lmpu stadium ditutup..memang cntik lha tyme nie.......skeliling stadium tyme tue pnuh dgn lmpu nie,,,,,,rasa mcm ta dduk dlm stadium pulak......






cntik kn??











waa,,bunga api,,,cntik cgt2,,,,,,,,,,,,,,,,






smua persembahan msuk dlm BOC....A.K.A BOOK OF RECORDS,,,,,,,,,,,,,fuhh terbaikk lhaa....bkn senang na msok BOC




org yg hadir mmenuhi ruang prkarangan stadium,,utk tgk MSSM....alhamdulillah xda ape2 perkara buruk yg berlaku....smua org enjoy mlm trsebut...so,,,ta sbar na tngu pnutup..hope the best lha,,cm opening..



ukeyh,,korang,,,tgk lha.,,byk pic yg yana da share utk korang tgk,,video2 pown da dlm entry sblom nie,,,so klw korg ta dpt pe g,,,buley tgk video2 yg da dlm entry di bwh........pic pown da,,,so klw nak tgk byk lgi pic MSSM,,buley tgk dlm album FB yana.... http://facebook/heirizalieyana.com..
ok...yana  stop di sini dlu...bye

Selasa, 22 Mei 2012

OPENING MSSM 2012 KALI KE 54





opening MSSM perlis 2012 kali ke 54.
da cikit video2 kt bwh..
memang best lha...
slmt mnonton...
gendang formasi trdiri drpd 900 student syed alwi n 300 student smk arau
good performance lha....
stadium yg cntik mlm opening tue....
pnuh chya lmpu...















tengss for watching


Rabu, 16 Mei 2012

HaTi sEdiH




sedihnya hti bila diri tdk dhargai..yana pasti korang pown akan rasa sedih kan bila korang tak dihargai oleh org yg trsayang..sedih apabila..org yg kite syg..mnyayangi org lain..spe yg ta rsa sedih kn..smua org psti akn rasa sdih..rupa2nya bila kte tgk org yg kita syg mnyayangi org lain hti kte bley rosak, pedihnya samapai kte ta sedar bley buad kn kita mnangis..calar yg nampak tue rupa2nya bri kita kesan yg amat mndalam lgi kt hati kita kn..spe yg ada experience msty dh thu cmne rasanye kn,,hati yg trluka..yg trcalar umpama besi yg bengkok wlw diketuk sukar kmbali kpd bntuk asalnya..hati kita yg sedih,,tercalar,,kecewa,,ta da siapa yg thu,,tiada sesiapa yg bley fhm kn? klw hti kita rasa kcwa klw disimpan tnpa diluahkan ,,pasti lma klamaan kita ta mmpu na thn,,bila diluahkan pda seseorg terasa ringan je beban..tpi dgn khadiran LuQman dlm hidup yana,,plbagai cbaran yg yana tmpuhi.....cbaran trsebut buad yana lgi mtang brfikir,,,alhamdulillah....dgn LuQman yana dpt kwl prasaan yana,,,yana jrg pk negative,,,.tpi..urmm,,yana brsedia dh trima smua ape yg brlaku.....trima ksih ya Allah sbb bg yana ketabahan utk yana lalui smua nieh...hanya berblogger nieh yana dpt luahkan ape yg tersirat,,ape yg tersurat yg ada dlm hti yana nie,,,selain dripda yana brkongsi msalah dgn abg2 yana.....blog ini sbg tmpt yana luahkn prasan yg slma nie trbuku dlm hti yana....blog sbg tmpt diari khidupan sharian yana.................

Selasa, 15 Mei 2012

PerAsaaN bERbeLah BaHaGi









terima kasih LuQman kau tinggalkan Yana prlahan-lahan..kau pergi..kau diam lepas kite jumpa,,kau diam ta text dan ta contact yana...tpi ta pe..yana da bersedia dgn manusia yg datang dalam hidup yana...kemudian tinggalkan yana,datang balik..kemudian ditinggalkan,,yana terima je..ape yg LuQman da buad..air mata ta kan jatuh lgi..never,foe useless thing..utk pengetahuan LuQman..yana ta prnah bnci kn luQman,,wlw apa pown LuQman da buad pada yana...yana trtanya - tanya knapa yana ta bley bnci kamu LuQman...nak sgt thu jwapan dye...kdg2 yana na thu jgk,,,knapa kita couple,,,,? apa tujuan kita couple?yang yana nak thu sgt2 skrg nieh...ape erk prasaan LuQmaN pada yana...dlu tyme yAna ta nAk trima..cm2 LuQman ckp..LuQman ckp syg kn yAna..so kay jer...mulut manusia,,hati manusia...bley brubah dlm sekelip mata shja kn..serius yana ckp yana cuba na lupakan luQman ,,,tpi ta bley,,,,yana trikat dgn jnji aiera,,,,yg yana akn jga LuQman...so skrg,,,antara kita dh ta da ape2 lgi ukeyh,,,,kita kwn....urmm......LuQman..LuQman...LuQman,,,knapa lha khamo jdi begini...msty khadiran pmpuan tue kan....tpi ta pe yana trima jer....rela undur diri utk tgk LuQman bhgia....klw dlu aiera bley korban kn,,,knpa yAna ta bley kn,,,so be strong skrg utk lihat LuQman bhgia.....bhgia hnya smntara kn2,,,klmarin yana 6pk LuQman,,,kt tmpt skolh,,,dgn pmpuan tue...then rmai mmbe2 tnya...LuQman cple dgn budax tue ker....tyme tue,,,cm na mngis jer....alhamdulillah,,,,thp ksabaran yg kuat,,,,yana ckp...AdeQ angkt dyer jer tue....then lpz jerr tue..mood yana pown da lain,,,so fikirkn kwn2...nnty msty diorg trtanya2,,knapa yana begini..so buad cm biasa...simpan jer prasaan na nangis,,,,lihat jerr LuQman mesra2 dgn pmpuan tue...sbar je lha...LuQman sje2 buad mcm tue kn,,,,na skitkn hati yana kn,,knapa erk LuQman buad mcm tue....mcm mna aiera cte kt yana dlu,,yana dh fhm,,sbb yana dh alami smua tue..tengss a lot LuQman ,,bgi ksempatan kt aiera dn yana utk jga LuQman,,,syg LuQman...then hri nie yana pe g skolah.mcm biasa...ary nie bz cgt2,,,ckgu2 pown bz,,,da event kt skolh...tgk2 diorang train gendang utk mssn...so cm biasa port yana dgn LuQman kt tmpt mto....kbetulan tyme tue,,LuQman pown ada jgk dgn mmbe2 dyer....then dtg lha satu idea,,,,sje na uji si LuQman tue..LuQman dtg dkt yana,,,,then yana bgun pe g dkt spupu yana,,,ta jauh dri tmpt tue jgk lha....sje2 g smbang smbil pndg2 LuQmAn,,,tyme tue tgk face LuQman lain mcm jerr,,so yAna dduk blik tmpt asal,,,ta jauh dri luqman jgk,,LuQman come dkt yana,,,,prasaan dlm hati mcm na lri jerr dri dyer,,,na elakkan dri utk brckp dgn dye,,so that dyer come then tnya yana ,,yana ckp dgn spe tdi,,,then yana try utk tenangkn hti...air mta pown da brtakung,,,,,try tue tahan jgk2,,ta nak mnitiskn air mta dpn LuQman....dlm hti yana  fikir..knpa LuQman tnya bgitu? adkh dyer jllez?..smua soalan tue tdk trtnya,,tdk trkeluar dri mlut yana utk tnya luQman,,,,trsedar dri lamunan bila LuQman cubit pp yana,,,scra tiba2 yana tepis tngan dyer,,tyme tue yana asa geram cgt2,,,mcm jer na tnya,,,,siapa pmpuan klmarin tue,,msra lain mcm jerr...tpi smua tue,,,trtnya dlm hti jerr...ta dpt na luahkan...yana thu klw yana tnya LuQman confirn ta dpt thn air mta nie..then LuQman tnya knpa diam....then,,yana brdoa byk2 dlm hti sblom ckp dgn dyer....then yana mula ckp dgn dyer cm biasa je...cra yana ckp dgn LuQman,,,crius ckit,,mna da joke2 cm dlu da...yana da stop to text n contact dyer,,,dlm hti prasaan rndu trhdp luQman mndalam cgt2,,,then fikir2 blik..yana gunakan masa yg ada nie utk talk dgn luQman dgn sbaik mungkin,,,sbb yana tkowt itu hari last yana akn talk dgn LuQman,,then yaan bngun pe g bli mkanan,,mkn rojak jerr,,,then kmbli port biasa,,,,LuQman bgun g bli Keropok lekor,,,,dyer bg kt yana,,,,then yana nak ta nak jerr,,msing2 diam...then msing2 serentak ckp prkataan "NAK PE G BELI AIR BLACKCURRENT KEJAP NAK TAK??" msing2 diam jugak...so LuQman yg blikn Yana air....air tue air 4vrite LuQman,,,thrn..lpz jer event...kteorg msok klz msing...sblom msok klz..yana ckp smtething dkt LuQman.. 'LUQMAN,,BELAJAR RJIN2 TAU..JGN PONTENG KLZ CGT,,KURANGKAN MROKOK TUE,JGN NAKAL2,,,AIERA DAN YANA SAYANG SGT2 LUQMAN,,WLWPOWN HATI LUQMAN PDA ORG LAIN,,,SYG LUQMAN CMPAI BILA2..LUQMAN SBHGIAN DLM HIDUP AIERA DAN JGUAK YANA' ,,,slepas tue,,,blom smpat LuQman ckp ape2...yana trus jee bgun,,,jln laju2,,,pe g blik kuliah,,,yana mnx maaf yerr LuQman klw LuQman text yana pkai 6be 014,,,coz 6be tue da block,,,,,maaf yer,,anything for ask text yana kt 6be 017 yer,,
YANA SAYANG LUQMAN SANGAT2 SAMPAI BILA2








Sabtu, 12 Mei 2012

tErimA kAsiH AwaK sEbAb SuDi hAdiR dALam HidUp sAYA






ta perlu lha ucap syg kt sy if
fikiran n hati awk msih hrpkn dye..
knpa na cple dgn sy
if awl msih sygkn dye
siapa dri sy bgi awk?/
sy na thu sgt2 jwpn jujur dari awk..
pasal ex awk smua cite kt sy..
kita gdoh pown sbb ex awk kn..
ex awk tinggalkn awk..pz2 na mrh2 sy
sy akue...sy thu awk sygkn dye..
tpi sya nie?
sdgkn ex sy dtg blik
sy ta pernah gthu awk..
sbb ape??
sy thu boy ego
ta nak tnjuk ksedihan dpn2...
pndam dlm hti..
sy ta nk buad awk sedih..
bila sya cite psal ex sy..
knangan kiteorg...
krrna sy syg awk cgt2...
cintakn awk...
dan  nk awk bhgia bila brsama dgn sy.
sy da lupakn kngn sy dgn ex sy..
sbb ape??
sy syg awk sgt2


Sabtu, 5 Mei 2012

suDaH kEmbALi



aii smua...ape khabar...
dh lma yana ta update kn status trbaru dlm
entry blog nie...
da brhabuk tgk ruang blog nie....
srang lbah2 pown da byk..
hehehehe....
maklum lha....2 3 minggu lps nieh..
yana bz cgt2..
smpaikn ta da msa na update kn blog nie..
sbnrnya yana bru je
abz exm prtnghan thun nie...
alhamdulillah..da slesai yana jwb smua paper...
ape2 result yg kuar..
yana trima jerr...
da jgk soalan yg susah dan senang........
urmm......kdg2 tue
smpai ta smpt na study...sbb byk cgt na dibacakan..
okeyh lha....smpai sni dlu....
insyaallah ecox yana akn update lgi cte yg best...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...