Jumaat, 30 Mac 2012

sUnYi taNpa Dia


ello gurlx...
hope korang sihat2 yyer.
ermm..ary nie sunyi sangat..
bosan sangat tanpa si dia
hidup lagi xsempurna klw 
sehari xmcg dye...
bie....i love u so much..
org mnx maaf yer bie..
ary tue org da pk yg bukan2..
nak thu xknape..
org call xdpt...mcg xeply..
tyme tue mcm2 tw org pk..
org tkowt khilangan bie cgt2 tw...
org xnk khilangan dyer dlm hidup org nie..
sumpah..
setiap hri msti
org pk kn bie...setiap masa,,
org xpernah lupakan bie wlupown sesaat...xkn pernah sesekali..
bie ingat tw.
ary nie...
bie da otw g penang...
for event takraw..
bie uat elok2 tw..
org akn sntiasa support bie dari belakang..
klw bleyh kn org nk ikowt dyer pe g cme2..
org xsanggup nk brpisah dgn dyerr..
bie at sana jga diri baik2 thu...
org risau sgt2 ble dpt thu..
bie dh diserang demam...
bie kuatkan semangat okeyh..
org xnk dyer skit lgi..
wlwpown demam...
urmm..na text dgn bie pown xbleyh
da kdit bie low..
so tnggu laa mlm nie..
bie...syg rndu bie sgt2 thu....
blik dari penang kita jumpa ukeyh..
bie mucux.;;
yana love mr.L..a.k.a capital L...

jom layan video di bwh nie..
hope enjoy..


syED aLwi joHan MSSPS 2012


hooooooooooreeeyyyy!!!!!
hhoooooooooorreeeeyyyy!!!!

wahhhhh/bestnya,,
nak tahu x knape??
hary nie mrupakan hari terakhir
bg mssps 2012.
so ptg tdi yana da pe g stadium..
then johan thun nie
milik sekolah yana..
iaitu
smk syed alwi

wahhh...bestnya.
rasa bangga laa jadi warga syed alwi....
naib johan milik 
smk syed hassan a.k.a. sekolah sukan negeri..
waa skolh sukan gitu..

ok gurlz..yana da ngntok..
nk sleep daa
before to sleep 
nie da sikit pic yg sempat diambil tdy.........












Rabu, 28 Mac 2012

kiTa SayAng kAt dYer saNgat,,tApi dYer Tahu keR yAng kiTa sAYAng dYer


orang nak dia tahu
yang orang terlalu sangat sayang kn dia..
dalam haty orang hanya ada dia saja..
dia dh cukup sempurna buat orang
happy..

orang sanggup clash 
sebab nk terima lamaran dia..
so..hari nie dh cukup 3 minggu kita couple kn..
orang nk sangat tahu sama ada 
dia sayang orang @ tak
orang xnak orang saja yang terlebih sayangkan dia
padahal dia xsayang pown at orang.
hari nie dia xtext  . xcall orang pown..
mybe dia lteyh @ etc laa
yang orang xtahu..
tapi di dalam haty niee orang rindu 
sangaat kt dia
rindu pada dia hanya Allah yang tahu..

tadi..orang tengah on9 fb..
disebabkan orang rindu kt dia
orang selalu tgk at wall dia..
cukup la dgn wall nie
sedikit sebanyak dapat mlepaskan rindu
dia nak thu x..
tyme orang tengah sibuk2
check wall dia
then ada sorg pompuan
dia cntik sangat..
orang knl pmpuan tue..
pmpuan tue ex-gf dia kn...
pmpuan tue da post one words dalam wall dye
jeles pown ada tyme orang baca..
mcm nak komen jerr.
dia nk thu x
pmpuan tue post ape??

Pa . Ma miss kan pa . I just need u in my heart . Plez d0nt break my hear . If u miz me cl n txt me ok . L0ve u s0 much n very very ilysm .

orang jeles sangat2 taw..
hurm nampaknya 
ex-gf dia msih syang kn dia..
then org pown cuba2 jalan atas
wall pmpuan tue..
tersentap hati tgk..pmpuan tue
dh upload kn 4 pic
dia......
asa cm nak marah jerr..

paz tue..orng try tengok2 ape yg pmpuan tue tulis kt wall dyer...
tgk at bwah nie..

  • Sampai maty punts engkaw takan aira lpazkan . I l0ve u s0 much capital L
aku rindukan dea . aku dahagakan kasih sayang daripada dea . andai dea thu perasaanku sekarang ... ingin ku luahkan kpadanya aku sangat mencintai dea ... aq harap dea mengerti perasaan aku kt dea .. ya ALLah tolong jangan pisahkan aq ngn dea . sumpah aq ta boleh hidop tenang tanpa Luqman Niechie II .. Sampai bila harus diri ku begini... kesunyian tanpamu .. aku ta pernah rasa terlalu sayunxkan seseorg lelaki yg teramat aq syg n cintai ... tpi ini kli pertama aq rasa sygkan seseorg lelaki yg teramat ... huqm ... aq harap dea pon begitu .. ta mungkin lah dea sygkan aq ..

tolong lah aq sekarang nie tengah buntu .. ape yunx harus aq lakukan sekarang ?? aq rasa mcm aq yunx S.S jewk ... aq kne buad ape skunk lupekan dea ? couple ? kawan ? ..sekarang nie aq ngn dea couple blek tapy dea dah tak macam duu yang aq knal ... dea dah bersikap dingin trhadap aq ...

TOLONGLAH AIERA KORANG....
AIERA DAH TAK THU NK BUAD APE APE DAH SKUNK NIE ... !!!!

MOOD : tak bule tidow ! [YA ALLAH AQ SAYANG DEA ] !


hurmmm...macam2 asa bila orang baca ayat..nie
ta boley nk tydow taw x..
so orang sabar je la..
sebab orang syang kn dia sangat2..
orang xnak tinggalkn dia
orang xnak berpisah dgn dia...
please la..

orang nak dia tahu yang orang 
sayang kn dia
i love u bie..
my capital L
miss u always sayang





Selasa, 27 Mac 2012

KepUtUsAn NIe bEtUl AtAU tiDak...cOnfius !!!

hello...
yana nk smbung story yg g johor tue..
yana smpai perlis
pgi ahad dlm pkol 3...
soo..keesokan pgi..
da klz 
soo...yana xpegi laa
coz lteyh a..
pening2 mlz nk pe g..
then send laa mcg at ckgu tue..
sbb pe xbley pe g klz..
ckgu tue rply 
ALASAN !!!!!!!!
bengang giler at ckgu tue,,
mana x nya..
dye bca mcg tue bgi 1 klz dengar..
malu laaa beb.
mana nk letak muka niee..
sampai hty dye uat mcm tue at ank murid dya.
yana send mcg kt dye tue tnda yana dh hrmat dye sbg ckgu yana..
tgk2 dye uat mcm nie..ckp mcm2 pulak tue..
xsangka da cikgu yg prangai cm tue

stOrY sEmasA pERgi HoLIdaY di JoHor


aii smua...
now yana dh ada dpn laptop nie..
for write ape yg ptot..
so..entry kali nie..byk story yg yana nk share for
para readers smuanya..
soo hrp korang enjoy bca story nie..
dan kalau bleyh tue..komen2 laa ckit...hhehhee.
utk pengetahuan para readers 
yana bru jer blik holiday..
holiday?? g mna??
yana g johor..
ermmm 3 hari jerr..
tue pown g disebabkan krja..
ada smbutan ulang tahun jpam at sna..
di pdg paloh,kluang johor..
g sna byk kngan beb..
huhuhhh,,,best cgt2
btolak 23/3/12 ptg jumaat.....
pergi bersama2 skolah tengku sulaiman. n syed ahmad..
tido pown dlm bas..
first tyme tido dlm bas...
ape xskit blkang2...
then singgah mkn at r n r..
mndy pown kt r n r..
pgi tue...bruniform jpam lengkap beb..
maklum laa semangat jpam laa katakan..
so...g mna2 pown hry tue,,,kje 6pk uniform jpams jerr..
then..brtolak utk g pdg paloh....pkol 6
then sampai kt sma pkol 8..
then pngalaman lgi ..
bila sorg mmber yana nie
asa pening2..maklum laa bru trun bas...soo ape xkalut cri toilet 
then da abs smua..
cri mmber2 lain...
dgn skelip mta kna tgur dgn koprel mna nth..
tli kasut salah ikat laa...
malu giler tyme tuee..
so uat xthu jerr laa...
dye ajar cra ikat ksut,,
tengss cgt2 at koprel tuee.
pz selesai..g r cri mmber2 lain at khemah sana..
so jumpa laa..
dgr hisyammudin brucap punya laa lama...
sampai pkol 1..
nasi lm prut nie blom diisi...punya laa
lapar tahap gaban ary tue
then daa mkn2..
trus brtolak blkk..
singgah r n r sg buloh..
mndy2..then trus g nilai.
shopping2 ckit..
pz2,,,trus blik perlis..
otw blik...kiteorg lwan krok dlm bas...
bas da brubah jdi club..
best wooo...
nth laaa...pkol bpe tdo...
sedar2 dh da dkt alor star..
cpt masa berlalu.........
smpai at jpam perlis tpat pkol 3

Selasa, 20 Mac 2012

jaLani HidUp dGn pEnuH keSaBaRan


inilah tempatnya..
untuk yana luahkan dan ceritakan segalanya
semoga ape yg terpendam semakin ringan
yang tergalas semakin hilang
yang hilang biarlah hilang buat selamanya
dan jadikan ia sebagai kenangan
assalamualaikum semua..
so....hari nie yana da spend time tue write in blog nie...
asyik mengadap assigment jerr....
sekarang nk jugak mngadap blog nie..
lama da tak masuk kn entry yang best2
soo....hari ini yana nak story
ape yang yana dah lalui hari nie...
macam biasa..pagi2 da pergi kuliah...so hari ini kuliah
tak banyak sangat..
just kuliah seni jerr..
then tutorial pengajian am...
serius la......hari ini masuk je
tutorial pengajian am..
sedihh laaa..
asa give up..tpi tetap semangat jugak..
nak tahu x knape jadi cm tue..
disebabkan result exm baru2 nie la...
result kurang memuaskan.....
soo.....cikgu pown da naik angin laa..
ape tak nya...buat graf pown nk dekat 1 jam..
kdang2 ape yang cikgu ckap..
tue,....pedas giler kata2 dye..
tpi yana tahu...dye nak kn anak muridnya brjaya..
dye marah tntu ada sebabnya..
........so perasaan nk mangis tdi smuanya ada..
so tahan jer laa..........
sabar ape yang terjadi ..
then sebelum masuk kuliah seni..
g lepak2 dgn kawan jp...
bukan buang masa ..just nk hilangkan tension kelas tdi jerr..
naseb laa time tue yana jumpa bie yana..
rupa2nya dyer pown ponteng kelas jugak..
bie..knape la kamo cm nie...
tpi tdi..kamo nice cgt bie..
pakai spek lagi...
bie ncem cgt laa...
klw bley kan tiap2 hari nk bersama dgn bie....xnak berpisah,,,,
mcm mana aarmand daniel + zulaika husna...
sweet couple cgt laa..
you are in my heart biee..
always in my heart

Ahad, 18 Mac 2012

orAnG kAtA cHeNta iTu KaDanG-KaDanG



Ada orang kata cinta itu kadang-kadang ibarat taik kucing, busuk menyengat tapi bila ditimbus elok hilanglah busuknya.
Ada orang kata cinta itu kadang-kadang ibarat pakai spenda kain satin, glamer dan seksi.
Ada orang kata cinta itu kadang-kadang ibarat sampah di dalam tong jadi buangan, bila tiba masanya tetap dikutip oleh lori sampah lalu dibuang lagi. Dibuang, dibuang dan terus dibuang.
Ada orang kata cinta itu kadang-kadang ibarat dapat makan megi di asrama, sangat sedap di kala susah.
Ada orang kata cinta itu kadang-kadang ibarat naik motor tak pakai baju, kalau kau jatuh habis bercalar-balar.
Ada orang kata cinta itu kadang-kadang ibarat minum kopi kaw di atas bukit sambil hisap rokok, sungguh asyik.
Ada orang kata cinta itu kadang-kadang ibarat dapat iPad nak iPhone pula, tamak dan tak pernah cukup.
Ada orang kata cinta itu kadang-kadang ibarat tayar kereta, bila dah tak ada bunga tukar baru.
Ada orang kata cinta itu kadang-kadang ibarat sumpah laknat orang politik, semua pembohong.
Ada orang kata cinta itu kadang-kadang ibarat Pak Lah, entah apa dia buat sekarang ni.
Ada orang kata cinta itu kadang-kadang ibarat 1Malaysia, tak kira bangsa.
Ada orang kata cinta itu kadang-kadang ibarat henset cabuk yang ada torch light, fangsyen tak seberapa tapi berguna di kala gelap.
Ada orang kata cinta itu kadang-kadang ibarat orang pekak kena kentut, tak ada bunyi tak ada apa, tiba-tiba busuk.
Ada orang kata cinta itu kadang-kadang ibarat orang tak ada bakat melukis yang melukis gambar katak, sudahlah katak itu hodoh bila dilukis lagi menjadi-jadi hodohnya.
Ada orang kata cinta itu kadang-kadang ibarat air tangan emak, buat air kosong pun rasa sedap.
Ada orang kata cinta itu kadang-kadang ibarat Buletin Utama dan Utusan Malaysia, membelit mangsa macam ular sawa lapar.
Ada orang kata cinta itu kadang-kadang ibarat memetik buah durian, tak ada kerja dan cari masalah. Pokok durian tinggi dia bukan macam pokok rambutan nak main panjat-panjat.
Ada orang kata cinta itu kadang-kadang ibarat tengok bola di stadium Malaysia, sepi tapi kalau dah semangat tu tetap semangat.
Ada orang kata cinta itu kadang-kadang ibarat makan sambal belacan, pedas tapi sedap.
Ada orang kata cinta itu kadang-kadang ibarat naik komuter, naik sekali taubat tak nak naik dah.
Ada orang kata cinta itu kadang-kadang ibarat makwe solid melawan cakap emak, indah di mata tapi bahaya dibuat bini.
Ada orang kata cinta itu kadang-kadang ibarat batu-batuan di bawah air terjun, tetap setia walau terus-terusan dihempas dan dibalun.
Ada orang kata cinta itu kadang-kadang ibarat Justin Bieber nak kahwin dengan engkau, mustahil.

Itu orang kata. Aku kata, "Cinta sejati ibarat berak cirit memulas. Memang sakit di awalnya, tapi percikannya memberikan kepuasan tak terkata."

Jadi, cinta engkau yang mana satu?

Selasa, 13 Mac 2012

saYa sAyaNg Awak...aWak SaYanG SayA ?



Saya sayang awak..
 Tapi betul ke saya sayang awak??
 Awak sayang saya ke??
 Kalau sayang,
 nape awak pegang tangan saya??
 Awak nak tengok rambu
t saya, nak hug saya,
 nak saya pakai seksi2..
 Memang la awak tak kasi boy lain teng
ok saya pakai seksi.. 
Tapi awak tak halal lagi untuk saya kan?? 
Awak sayang saya ke kalau saya kasi semua tu kat awak??


Saya sayang awak..
Betul..
Tak tipu..
Tapi sayang ke kalau bila dengan awak,
 saya
 lalai?? Saya lupa kat Dia yang dah cipta saya,
 yang kasi saya perasaan cinta kat awak..
 Saya lupa solat, 
saya lupa dosa..
 Saya lupa Tuhan.
.Takut la...

Betul awak..
Saya sayang awak.. 
Tapi saya takut..
 Takut sangat nak sayang awak..
 Awak baik, selalu solat awal.. 
Tapi nape bila dengan saya awa
k lupa solat??
 Masa kuar, kita lalu je depan masjid.. 
Tak pernah stop..
 Tapi kat tempat takde orang, kita stop.
 Beratus duit awak habis untuk saya kan??
 Saya hargai sangat..
 Saya tau awak sayang saya..
Tapi nape awa
k tak simpan duit tu dulu..
Kot2 ada jodoh,
 boleh kita kawen.. Awak... Saya takut.. Takut sangat.. T
akut bila ingat pe
 yang kita dah buat..
 Saya nak awak jadi halal utk saya..
 Tapi tak boleh la sekarang
.. Macam mana awak nak tanggung saya.
.Kita blaja lagi.
.Saya nak hidup dengan awak.
.Saya nak awak 
jadi imam saya.. 
Nak sangat share everything dengan awak..
 Saya nak jadi kek
asih halal awak..Tapi betul ke cara kita wak??
 Saya takut laaaa...

Awak..Saya nak hidup dengan awak forever kat heaven.
. Tapi layak ke kita gi heaven kalau kita camni??
Macam mana kalau tiba2 Dia panggil kita pergi..
 Tak kisah la saya dulu, awak dulu atau dua2 skali..
 Boleh ke kita gi heaven kalau Dia panggil kita skarang??
 Kalau la Dia tanya apa yang saya dah buat dengan awak, 
apa saya nak jawab nanti..
 Saya maluuuuuuuuuuu sangat kat Dia..

Awak.. Lama saya fikir..
 Saya fikir pasal kita.
. Betul saya sayang awak.
. Tapi, sampai bila kita nak camni??
Awak.. Saya dah fikir lama...
 Lepas ni, kalau saya xmesej awak, xnak jumpa awak
, xnak call awak, awak jangan salah faham tau..
 Saya buat camtu sebab saya sayang awak sangat2..
 Awak.. Saya nak forever kat syurga dengan awak..

 Dulu saya sedih sebab kita jauh.

. Tapi skarang, saya bersyukur sangat.

.Tuhan sayang kita.. Kalau dekat, 

awak boleh agak kan pe kita buat nanti??

Saya xtau camne nak bagitau awak.
.Saya nak jaga hati awak.. 
Tapi awak sedar tak sebenarnya saya dah kotorkan hati awak.. 
Saya suka goda awak dengan manja saya, 
dengan body saya.. 
Saya suka buat awak cair dgn saya..
 Jahatnya saya.. 
Awak saya banyak dosa..
 Awak nak ke terima org macam saya jadi wife awak?? 
Awak.. Saya nak bersihkan diri saya sebelum jadi yang halal buat awak.
. Saya nak jadi the best wife..
 Baru la awak xpandang orang lain dah.. 
Saya xnak susahkan awak dengan saya yang macam ni.. 
Awak.. Saya nak jadi bidadari awak.. 
Bukan kat dunia je.. Tp kat heaven gak.. 
Saya nak jadi bidadari awak yang forever..

Awak.. Saya tahu saya xbaik.... 
Banyak sangat kekurangan dan xlayak nak tegur salah awak.. 
Tapi saya sayang awak.. 
Apa kita buat, bukan ada org tahu pun... 
Sape lagi nak tegur awak kalau bukan saya?? 
Saya pun nak awak jadi suami yang boleh pimpin saya ke syurga..
 Tak nak ke?? 
Takkan la awak sayang saya untuk hepi2 kat dunia ni je.. 
Awak xnak ke pilih saya jadi bidadari awak kat syurga nanti??
 Awak.. Tolong la... 
Saya xnak dah jumpa awak.. Tapi mungkin saya lalai gak nanti..
 Syaitan selalu ada dengan saya..
 Suka je dia kalau saya keluar dengan awak, goda awak..
 Awak.. Tolong la ingat kan saya gak bila saya lupa.
 Tolong ek.. Saya lemah sangat..
Saya nak jadi kuat.. Kuat untuk awak.. Untuk hidup dgn awak.

Saya sayang awak.. 
Camne kalau tiba2 Dia panggil kita before kita sempat bertaubat..
Takutnye saya..Awak xtakut ke?? 
Camne kita nak pergi syurga??
 Camne saya nak jadi bidadari awak??
 Saya nak sangat cinta ni kerana Dia..
tapi dengan apa kita dah buat, 
layak ke kita letak nama Dia dalam cinta kita?? 
Malu sangat kat Dia..Awak..Saya nak berubah..
Untuk diri saya gak, untuk parents saya.. 
Tapi, kalau saya berubah, awak still terima saya lagi kan?? 
Saya nak berubah pun sebab nak jadi the best untuk awak.. 
Untuk babies kita nanti.. 
Nak jadi mom yang the best..Huhu. Tinggi betul cita2 saya.. 
Saya pun nak kita jadi pasangan yang educated.. 
Nak sama2 berjaya.. 
Tapi educated yang taat padaNya la.. 
Mesti bahagia kan..
 Kita ingat Dia, Dia pun ingat kita, so, boleh la Dia jaga kita nanti..

Awak, kalau la saya pergi dulu,saya nak tunggu awak kat syurga tau..
 Awak doakan la saya biar boleh masok syurga.. 
Saya nak jadi bidadari yang tunggu awak..n there, 
i'll be yours forever... 
Tapi, kalau awak pergi dulu?? Iye..Saya sedih..
 Tapi saya pun akan doakan awak.. InsyaAllah..
Nanti awak tunggu la saya kat syurga k??
 Mesti ramai bidadari tunggu awak kat sana..
 Tapi, simpan la 1 tempat untuk saya k??
 Saya nak jadi bidadari awak..
Awak..
 Maafkan saya kalau ape yg saya buat 
dan bagitau ni mengguris hati awak..
 Saya buat camni sebab saya sayang awak.. 
Saya xtau camne nak bagitau awak..
 Sebab tu saya taip kt sini..
 Maaf sebab saya post kat sini.. 
Bukan nak bukak keburukan sendiri.. 
At least mereka yang baca ni boleh jadikan kisah ni sebagai panduan.. 
Ramai kat luar sana kapel dan buat macam2.. 
Saya takot nak post kat awak..
 Tapi saya harap awak tergerak hati nak baca ni k.. 
Awak.. Dah nak subuh la.. 
Kejap lagi mesti Dia panggil saya.. 
Ingat tau..SAYA SAYANG AWAK ETERNALLY N INFINITY..
 n saya tunggu awak jemput saya sebagai yg halal utk awak nanti k..

Rabu, 7 Mac 2012

SaYaNg dYeR Laa



aii smua ..ape khabar korang semua..
urrmmm..lama yana xjenguk2
blog yana nie.. 
lama da x update status2 baru...
bukan pe..skrg bz cikit..
homework byk....extra class lgi...
huhhuhh.....not rest...
not time.....kna usaha
sbb nk cgt tgk result yg okeyh..
okeyh2..yana nk story ckit....
about someone special at hty yana nie...
serius yana cakap..sejak2 dyer hadir dalam hidup yana
yana asa happy sgt..
yana syg dyerr..
rindu dyer..
dyer chomey..
yana ske tgk dyer..
srius yana ckp..
by the way...
sblom dyer datang..
dh ada org laen yg da curi
hty yana nie..
org yg yana knl nie pown jgk dh
brjaya curi hty yana..
OMG...not bad laa..
klw nk curang2 nie...
tpi.....yana syg sgt2 kt diorang ...
for my bf n smeone special tue...
soo.....nk trus trang at my bf pown tkut jgk..
not bad laa klw uat cm tue...
yana nie jenis yg xske kecewakn org...
soo......
so..tgh confius skrg nie..
xtw nk uat pe lgi...
so stakat nie jer yana story..
lain masa yana akn
update new story..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...