Jumaat, 30 Disember 2011

sHoppiNg...sHoppiNg..


aii smua..
ermmm da bpe hri erk
xupdate blog nie..
bkn perr..blik kg..kt sna line x ok ckit la...
so...trtinggal la jp blog nie..
urmm....thun 2011
akn berakhir xlma lgi..
bpe hri jerr lagi..
then thun 2012 bkal mnjelma...
alhamdulillah ...syukur sgt2..
thun 2012  umo yana dh mncecah 19 thun..
then bkal calon STPM 2012...
syukur sgt2 tuhan da bgi yana brnafas g di atas muka bumi nie...
by the way..skolh pown akn dibuka xlma g..
then yana pown akn buzy ckit la..
urmm.. bju skolh..ksut smuanya dh prepared..
(smngt welcome back to school)
heheheee..
bru jer selesai shopping2 brg skolah ..
org punya la ramai...
jln lak jem...
pe  g pulak ptg..
hehee...shopping last2 mnit cmnie la jdinya...
tpi nsib baik bju,kasut da saiz..
klw tdk xpsl2
kna pkai bju season..
sblom g shopping2 brg skolah...
yana g uum dlu...
urmm stelah lma yana x visited uum tue..thwn klmrin pe g la...
huhuhuhuh best sgt2..
byk prubahan kt situ..
cntik jerr pmndngan dyer..
luas pulak tue...
dikelilingi bukit..hutan.....
sejuk jerr..
bley tenangkan fikiran..
kbyakkan kt situ kwasan hijau..
blik kuliah kt situ pown byk..
universiti la ktakan..
memang la mcm tue..
klw x, x panggil la u kn,...
then pz pe g uum
bru la...g cri2 tmpt shopping..
tmpt parking pown full...
ha,,,nseb x shoppoing hari minggu...
hari minggu confirm da org full....
pz hbis shopping2..
singgah mkn jp...
yana just mkn ABC jerr..
sdp larh jgk..
yg len2 mkn bihun sup n ABC..
(amboii depa mkn byk)..
npe yana mkn ABC jerr?
jga bdn erk?
hehee..sbnarnya xjga bdn la..
just knyang jerr,,xkn la nk mkn jgk...
org ckp jgn tamak..
mknan tue bley jmpa mna2 jer...
klw tringin nk mkn bli la...
jga bdn??
heheee... soalan klkar la..
by the way
klw nk thu..
time cuti nie la..
yana nk naik kn brt bdn ckit..
mklum la...bdn yana nie kcik jerr..
klw inform kt org yg yana form 6
memang doirang xcya ...
heheheee..
klw xcya da bukti...
 tgk IC yana nie....
931116-09-_ _ _ _
then kira la...
smbung citer tdi pz mkn..
pe g la kdaii spek mta jp...
aikk yana pkai spek kerr??
ehh xder la..
mta yana ok lagi...
bkn yana yg pkai spek..
tok yana nuhhh..
g tukar cermin...
then yana jln2 la kt kdai tue...
tgk2 spek...
then asa lak nk terkucil..
ha time2 nie jgk...
dgr2 kakak tue ckp kna tunggu 1 jam nk tukar cermin tue..
apenya x g cri tndas awam dlu...
tnds tue jauh glerr..
nseb baik jmpa.....
then blik2 kt kdai tue..
tgk 2 da siap...
haiiii tdi ckp 1 jam kna tnggu...
tgk2 jam
bpe mnit jerr....
tpu toii la...
pz2.. g psar mlm bli mknan ckit....
otw pe g..
tgk org byk jerr
kt bwh higway tue..
dlm fkiran trlintas..
ha ..nie mzti krja abg polis yg tnggu bwh higway tue..
tgk2 btul la..
bpe org yg kna saman..
tue confirm xda lesen...
heheeh padam muka diorg...
k la stakat nie jer..
yana citerr k..
jgn lupa beri komen...
tQ

© Profile Original & Official █║▌│█│║▌║││█║▌║▌║ Verified Official by Heirizalieyana want to be friends with all people but dont want have ............any enemy 2011
http://cyanxkamo.blogspot.com

Isnin, 26 Disember 2011

MakNa DiSeBaLik WaRnA bUngA rOs


entry for today
yana nk citerr about
warna bunga ros.

BUNGA ROS MERAH


Wrna yg paling laku kt kdai bunga, ros merah melmbngkn
 cnta abadi Yg pnuh rmantis dan ghairah. Love is forever gitu. 
Tpi tahukah u all bunga ros merah juga mlambangkan tanda 
trbukti kberanian dan sbgai tnda mngucapan tahniah. u all
 bley gunakn bunga ros merah ni utk mmbuatkn mlm u all
 lebih hangat ,,

BUNGA ROS PINK


Bunga ros pink mlambangkn u all gay. Tipu je hehehhee. Ros pink mmbwa
 mksud rmantik, kebhgiaan dan kgum trhdp seseorg. Klw 
u all minat kt seseorg, u all bley gunakn ros pink ni sbgai tnda 
yg u all ni mrupakn secret admirer si dia. Klw u all nk ucapkn terima 
kasih yg tramat sgt, ros pink ini juga pilihan yg tepat krna melmbngkn
 pnghrgaan dan trima kasih. Tpi agi lelaki klw nmpak da lelaki 
selit bunga ros pink kt poket baju dia, jauhlah dia yek. 

BUNGA ROS PUTIH


Bunga ros putih melmbngkn ksucian, khormatan, privacy dan jugak 
x brsalah.Bunga yg biasanya bley dilihat wktu hari perkahwinan 
ini juga melmbngkn yg pmberi bunga berwarna putih ini juga 
seorg yg brniat tulus ikhlas dlm prhubungan. 

BUNGA ROS KUNING


Ros kuning bLey jdi ros paling dibenci krna ianya melmbngkn 
prshbtn. Jadi, klw x dpt ros merah, tpi dpt ros kuning, 
faham-fahamlah yek. Tbahknlah hati tu, lepas tu u all blas kat 
si pmberi bunga ros kuning ni dgn bunga ros hitam, mesti dia gelabah.
 Sbb apa..? ros kuning ni melmbngkn 
slamat datang @ welcome back dan juga sesuai utk diberi kpda yg baru
bergelar ibu dan juga mereka yang bergraduasi. 


BUNGA ROS OREN


Bak kata budak tadika, bunga yos oren. Bunga yos oren ni mmbwa mksd 
"aku bangga pdamu" dan "aku ingin kamu". Warna yg hngat dan 
mmberikn tenaga ini mmbwa mksud yg u all mngharapkan 
kebhgiaan dlm brpsangn. Happy ever after! Bunga ros yg
 mmbwa rsa kebanggaan dan brtenaga~~~

BUNGA ROS UNGU


 u all jugak ley gunakan warna ungu ni sebagai
 tnda u all cinta. Tpi lebih kpd cnta pndang pertama.Ia mmbwa 
lmbang kmegahan dan rsa cita dlm hti yg nk trsembul keluar 
umpama pusat trjojol akibat dek tah thn menanggung cinta.

BUNGA POS PEACH


Ros brwrna peach mmbwa mksd yg hmpir sama dgn ros pink, 
iaitu mlmbngkan rsa syukur. Ia juga sesuai utk diberi ketika 
mnziarahi org yg skit sbgi tnda u all simpati trhdp dia. 
Tpi x bgi kat org sakit pun x apa, bagi kat kwn2 u all
 yg tgh brsedih. Tunjukkan sikit rasa simpati tu.

BUNGA ROS HITAM


Prnh nmpak bunga ros warna ni? Hnya yana sorang je yg ada.lepas yana
celup dgn pen dkwat hitam. Sbenarnya, secara realitinya bunga 
ni x wjud. Tapi sbb dgn adanya tknologi komputer, yana edit wrna 
jdi warna ni. Warna hitam melmbangkn
 kematian, kesedihan, dan slamat tinggal. Warna hitam jugak
 mnunjukkan prmulaan baru dlm hidup

BUNGA ROS BIRU


.Warna ros biru pulak mlmbngkan 
sesuatu yg X tercapai atau mustahil. Jadi sila beri bunga ros biru
 kpda org yg tergila-gila pda u all tpi korang benci nk mampos kat dia.



 © Profile Original & Official █║▌│█│║▌║││█║▌║▌║ Verified Official by Heirizalieyana want to be friends with all people but dont want have ............any enemy 2011
http://cyanxkamo.blogspot.com 









Sabtu, 24 Disember 2011

KeNaNgAn Yg xDaPaT diLuPaKan


aiii smua..
pe khabar??
urmm...rutin prtama hri nie..
bgun dri tido trus tgk ncet jp..
then rply mcg2 dlu..
then dgr larh radio jp..
sblom nk kuar bilik..
heheehee...
buka la rdio tdi..
ttba jerr 
dgr lgu  "1 MALAYSIA '


ttbe jer fkiran trus mlyang
apabila dgr lagu nie....
heheheheee
tringat wktu kem biro tatanegara tue...
yana n group yana kna nyanyi lgu nie larh...
ha nk thu x knpe??
waaaa..kna dnda la....
disebabkan yana n kwn2 skolah tengku fauziah
kiteorg satu group
klh main bingo la mlm tue...
ape x kna dnda....
dh tue...byg kn kna nyanyi
tme tue yana ingt g...
pkol 12 mybe...
fuhhh malu siot tw...
then lpz jerr ambk suffer mlm..
trus blik dorm la...
dorm tue ..
bdk2 syed alwi jerr kbyknnya..
3 org skolh tngku fauziah...
msok2 dorm...ergghh
ape xkna kucai...
kna nyanyi mlm2 buta...
tpi kem tue best cgt2 la....
pngalaman xdpt dilupakan..
bla dgr jerr lagu nie 
mzti tringat dnda tue...
time malu..marah smuanya ada...

thenn...hri tue da smbutan kmerdekaan
kt skolah yana...
da larh choir utk lower six..
urmm niat yana n mmber2 ta nak msok la...
then da madam pksa2..
kiteorg wt xthu jerr...
so....last day sblom
nk smbut kmrdekaan tue....
hti nie lak trdetik nk msok..
mmber2 pown nk msok jgk..
then kteorg tnya ktua choir kumpulan kteorg..
lgu ape yg nk nyanyi..
diorg ckp...lgu 1 MALAYSIa,,
hehehehe lagu tue lagi....
xder lgu lain ker...
then da last2 mnit..kteorg
brlatih...ptg tue..
hehhee rosak lgu,,,,,mcm2 rap diorg letak
kt lgu tue...
then tiba msa utk kteorg nyanyi lgu tue
at tpak prhimpunan..
heeerrrr mlu siot...da 
la kna dduk dpn dehhh...
adk angkt yana lak...pe g ubh mic letak
dpn2 yana..
ngeee dlm hti nie....nk mrh pown ada...
mna dgn nervous g....
ape2 pown...
lgu nie byk la bgi kngn....
k la...papaiii..

© Profile Original & Official █║▌│█│║▌║││█║▌║▌║ Verified Official by Heirizalieyana want to be friends with all people but dont want have ............any enemy 2011
 http;//cyanxkamo.blogspot.com


Jumaat, 23 Disember 2011

KaLau SaYa DaH xDe bArU aWaK BoLeH mEnGaTaL dEnGAn pOMpUaN LaiN tAw !!!


hri nie...
yana da bca 1 entry nie...
sdeyy jgk yana bca entry nie,,,
then yana pown copy and paste..
kt blog yana nie...
untuk share
 spe2 yg visit blog yana hri nie...
baca tw.. !!



Name aku kyro.. Aku de sorg awek.. Sorg??? huhu.. Awek aku ni mmg lawa giler r!! Sbb die lawa tu r aku ngn membe2 aku berebut.. Nasib aku baik la, aku dpt jugak die....memandangkan aku ni pun kategori org yg handsome.. hahaha..
OOPS! lupe! Name awek aku ni Nadia.. Kitorg x same kampung tp satu sekolah.. Satu hari ni aku dpt twrn smbung blajar kt satu IPTA ni.. Awek aku pn dpt.. Alhamdulillah result SPM kitorg cemerlang walaupun aku pun x percaye boleh dpt 7A.. Hahaha.. Tp mmg giler r.. Walaupun kos yg ditawarkn same, tp aku terlambung kt utara n die lak kt Selatan.. 

Die ni kuat jeles tu jgn ckp laa.. hidup aku dia yg aturkan.. selama aku satu sekolah dulu, jgn hrp la aku nk kuwa ngn membe2 perempuan aku.. Jgnkn kuwa same, pndg pun x boleh.. Kdg2 aku rimas jugak ngn die.. T aku ckp byk ngn die, mau die marah2 then merajuk.. Benci tul aku.. Aku tau die sygggg sgt2 kt aku. Aku tau die mmg x lyn mane2 lelaki yg cube usyar line die.. Kdg2 aku bengang jugak if ade lelaki yg hntr2 msj kt die walaupun die x reply.. 

Tp sebenarnye aku ade sorokkan sumthing drp die.. Disebabkan kitorg pun da terpisah jauh, aku mule la nk test market kt utara ni.. Jahatkn? Aku rase bebas!!! Aku pn rase die mcm tu jgk kot.. Yelah, die kn lawa.. Msti r ramai jantan usyar die.. Disebabkan aku nk menutup perasaan prasangka yg buruk2 tu, aku mula r berkawan ngn ramai perempuan kat sini.. Setiap kali org tanye status aku, mesti aku jwb aku single.. Aku selalu kuwa ngn member2 perempuan aku kat sini.. Mmg lagak cm org single.. Aku selalu teringatkan die time aku tgh berfoya2.. Bile wktu mlm sebelum tidur, msti die yg call aku.. Aku? Kdg2 kot.. Tp aku syg sgt kt die.. Aku ckp kt die, membe2 aku kt sini semuanye jantan.. Die ckp die pun same.. Sebelum kitorg end call mst die cerita2 kenangan kami bersama.. Die selalu ckp, "kalau sy da x de baru awk leh gatal dgn perempuan lain".. Kdg2 aku mrh die sbb die ckp yg bukan2 walaupun hakikatnya aku mmg da menggatal da pun.. Kdg2 aku selalu jgk create pergaduhan ngn die.. byk kali die nangis time gaduh2 ngn aku.. pernah tu aku tertengking dia.. kesian die.........  

"SAYA SAYANG AWAK! SAYA NAK AWAK!"
Tibe2 aku terkejut drp lamunan.. Rupa2nye member perempuan aku, Tiqah.. Aku pn dgn bangang aku terima..
Mase duit PTPTN kuwa, aku beli sebijik henpon lg. Satu henpon khas tok msj Nadia, satu g utk Tiqah.. Dlm tempoh aku belajar kt sini, mcm2 tipu aku wat.. Aku tipu dua2 perempuan tu.. Tp hati aku tetap sygkn Nadia.. Mungkin sbb jauh, perasaan tu kdg2 bercampur.. Tiqah pn mcm Nadia.. Sejak aku couple ngn minah ni, aku dah x kuwa ngn member2 perempuan lain.. semuanya kembali mcm mase aku ngan Nadia dulu.. Aku terasa bersalah sgt.. Tp dlm mase yg same aku just nk hilangkan perasaan bosan sorg2 kat sini.. "Kalau la Nadia tau.." Kdg2 aku terfikir nk berterus-terang.. Tp aku x berani.. Kalau dulu aku tidur pukul 1.30, sekarang ni pkul 3.30 kdg2 pkul 4.. Yelah sbb nk gayut dgn dua2.. Semua org x tahu siapa aku sebenarnya walaupun roomate aku sendiri.. Setiap kali aku balik kampung, Nadia x balik.. Yelah.. U dgn sekolah mane same.. Cuti lain2.. Cume ade sekali tu kitorg dpt cuti same2.. Cuti raye kn.. Time aku jumpa ngn Nadia, aku sorokkan henpon satu lg tu kat rumah.. Nadia makin lawa! Berseri2.. Mane2 lelaki tgok gerenti r cair ni.. Nadia ckp cinta die hanya utk aku.. Selama die berpisah dgn aku, die semakin rindu, semakin syg n cintakn aku.. Utk hilang rase camtu, die habiskan mase dgn belajar.. Kdg2 die ckp belajar smpai tau2 da mlm.. Die happy sbb hati aku masih x berubah utk dia sorang.. ERR! aku terasa bersalah sgt.. "Kalau sy da x de, baru awk leh gatal dgn perempuan len tau!" ckp die sambil tergelak2.. Perkataan tu da berjuta kali kot die sebut.. Aku tgok muke die yg lembut tu.. Die bersuara, kalau habis belajar, die nk aku ikat die sebagai tunang.. Pastu die nk kami kerja, kumpul duit byk2 n kahwin then sambung belajar lg.. Beria2 die menceritakan impian die kt aku... 

Permainan aku berlarutan sehingga sem yg ke 4...
Pada satu hari ni aku g makan ngn Tiqah mcm biasa... Heboh kampus aku jd tuan rumah untuk satu pertandingan perbahasan antara IPTA. Kebetulan hari ni ulangtahun ke 3 aku ngan Nadia.. Mcm biase aku g mkn ngn Tiqah kt cafe.. Mase Tiqah tgh ambil lauk, aku terniat hati nk cek msj die.. Terhenti jantung aku, berlambak2 msj sorang jantan yg bersayang2 kt inbox dia.. Aku pn angin r.. Mase Tiqah duduk, aku soal2 dia smpai menangis minah tu.. Sebelum ni x terniat pulak aku nk cek.. Tiqah ckp die ttp sygkn aku.. Aku pun mula terfikirkn Nadia.. Tibe2 ade sekumpulan awek dtg kat meja aku time2 gini la pulak.. X lame pastu aku nmpk Nadia.. Aku menelan air liur.. Rupe2nye, Nadia ambil bahagian dalam pertandingan tu.. Bila Tiqah nmpk ramai2 awek tu dtg kt aku, pelik r die.. N dgn kuasa Allah, semua terbongkar pada saat tu.. N Tiqah sendiri mengaku yg dielah awek aku kt depan Nadia.. Aku tgok Nadia menangis.. Die x bercakap sepatah haram perkataan pun.. Cume die berikan aku sekotak hadiah ulangtahun kami sebelum dia tinggalkn aku.. Aku terus putuskan hubungan aku ngn Tiqah.. Mase aku balik hostel, puas aku call Nadia.. Aku hntr msj berlambak2 kt die.. die x reply pn... Aku sedar, die dah benci aku.. 

Rupanya Nadia masih menerima aku.. Aku happy sgt2.. Aku berjanji x nk kecewakn die lg.. 2 minggu kejadian itu berlalu.. Org2 sekeliling aku mula menjauhkan diri daripada aku.. Nk2 yg member2 perempuan aku la.. Aku dah x kesah da.. Aku dah berubah.. Aku cuma nk dapatkn keputusan yg cemerlang sampai time akhir sem nanti. Aku nk dptkn kerja baik2.. Apa2 pun aku nk ikat Nadia dulu.. Kdg2 aku berasa malu sgt kt Nadia nk2 bila teringatkn mak ayah dia.. Nasib baik die x pergi report kat mak n ayah dia.. hehe.. Dlm tgh syok2 berangan sambil membelek2 kemeja baru hadiah ulangtahun daripadanya mase hari kejadian tu, tibe2 aku dpt msj drpd member Nadia.. "Nadia eksiden!" Ermm.. Hati aku tibe2 jd x sedap.. Msj kedua drp member die smpai lg.. Terasa panas muka aku bile bace msj tu.. "Nadia da X DE.. Die kne langgar ngan kereta mase lintas jln.." Mcm org gila pas aku bace msj tu.. Aku ambil keputusan balik kejap kampung walaupun terpaksa ponteng kelas.. 

Aku rase kosong.. Kosong sgt.. Teringat gelak tawa die, teringat suara die, muke die yg lawa tu.. Aku menangis dlm bas.. Aku x peduli ngn org2 yg pndg aku.. Kali ni aku betul2 menyalahkan diri aku.. Semua kenangan aku ngan Nadia bermain dlm kepala aku.. Aku xmampu menahan perasaan sedih ni.. Berulang kali aku bace msj terakhir Nadia mlm td.. "Awk, sy nk tido.. Mcm biase, sy sygkn awk utk selamanye walaupun awk da lukekn ati sy, sy maafkn... Tp ingat! Kalau sy x de baru awk leh gatal ngn perempuan len tau! Hehe.. Nk mrh la tu.. Sy leb awk! Sweet dreamz.." Ya Allah! Kuatkn hatiku ni.. Semasa aku sampai, jenazahnya belum tiba lagi.. Ye.. Aku pun terus mencoretkan kisah ini.. Semoga menjadi pengajaran kt korang.. Air mata aku berguguran sepanjang mencoretkan kisah ni.. Tapi aku tau, Nadia x kn kembali da.. X de lg msj Nadia, panggilan Nadia.. X de dah ungkapan "kalau sy x de" tu dah.. 

Teman2.. Aku mintak sedekahkanlah fatihah utk nya.. Mungkin ada yg memperlekehkn kisah aku ni.. Tp bg aku, inilah kisah yg plg bermakna utk aku.. Utk selamanya aku menyayangi kau, Nurul Nadia bt Zainarruddin..
Mungkin kejap lagi jenazahnya tiba.. Aku nk bersiap2 utk beri penghormatan terakhir buat die yg aku sygi.. Sememangnya cinta die utk aku shgga akhir nafasnya... Aku mampu merelakan pemergiannya... Tabahkn hatiku Ya Allah.... -Al Fatihah..... 


© Profile Original & Official █║▌│█│║▌║││█║▌║▌║ Verified Official by Heirizalieyana want to be friends with all people but dont want have ............any enemy 2011
http://cyanxkamo.blogspot.com

keBaB ,,,KeBaB


seperti biasa hri nie
hri khamiz..
yana go to the pasar mlm
(bhsa rojak dh)
tgk2 ape2 yh ptut bleyh di beli..
akhirnya yana with adQ 
tringin nk mkn kebab daging...
then bli la...
blik mkn at umh la..
xkn nk mkn at situ lak kn..
agk2 la...
heheheeehhee...

















klw nk thu....kebab nie pds glerr....
dyer punya sos tue....
nk xnk kna mkn jgk la...
sedap tw...


© Profile Original & Official █║▌│█│║▌║││█║▌║▌║ Verified Official by Heirizalieyana want to be friends with all people but dont want have ............any enemy 2011
http://cyanxkamo.blogspot.com

Selasa, 20 Disember 2011

bEzA SaYaNg , CiNtA & sUka


Saat kau MENYUKAI seseorang, kau
ingin memilikinya untuk keegoanmu
sendiri.

Saat kau MENYAYANGI seseorang, kau
ingin sekali membuatnya bahagia dan
bukan untuk dirimu sendiri.

Saat kau MENCINTAI seseorang, kau akan
melakukan apapun untuk kebahagiaannya
walaupun kau harus mengorbankan jiwamu.

Saat kau menyukai seseorang dan berada
disisinya maka kau akan
bertanya,"Bolehkah aku menciummu?"

Saat kau menyayangi seseorang dan
berada disisinya maka kau akan
bertanya,"Bolehkah aku memelukmu?"

Saat kau mencintai seseorang dan
berada disisinya maka kau akan
menggenggam erat tangannya...

SUKA adalah saat ia menangis, kau akan
berkata "Sudahlah, jgn menangis."

SAYANG adalah saat ia menangis dan kau
akan menangis bersamanya.

CINTA adalah saat ia menangis dan kau
akan membiarkannya menangis dibahumu
sambil berkata, "Mari kita selesaikan
masalah ini bersama-sama. "

SUKA adalah saat kau melihatnya kau
akan berkata,"Ia sangat cantik/tampan
dan menawan."

SAYANG adalah saat kau melihatnya kau
akan melihatnya dari hatimu dan bukan
matamu.

CINTA adalah saat kau melihatnya kau
akan berkata,"Buatku dia adalah
anugerah terindah yang pernah Tuhan
berikan padaku.."

Pada saat orang yang kau SUKA
menyakitimu,maka kau akan marah dan
tak mau lagi bicara padanya.

Pada saat orang yang kau SAYANG
menyakitimu,engkau akan menangis
untuknya.

Pada saat orang yang kau CINTAI
menyakitimu,kau akan berkata,"Tak apa
dia hanya tak tau apa yang dia
lakukan."

Pada saat kau suka padanya, kau akan
MEMAKSANYA untuk menyukaimu.

Pada saat kau sayang padanya, kau akan
MEMBIARKANNYA MEMILIH.

Pada saat kau cinta padanya, kau akan
selalu MENANTINYA dengan setia dan
tulus...

SUKA adalah kau akan menemaninya bila
itu menguntungkan.


SAYANG adalah kau akan menemaninya di
saat dia memerlukan.

CINTA adalah kau akan menemaninya tak
perduli bagaimana pun keadaanmu.

SUKA adalah hal yang menuntut.

SAYANG adalah hal memberi dan menerima.

CINTA adalah hal yang memberi dengan rela


© Profile Original & Official █║▌│█│║▌║││█║▌║▌║ Verified Official by Heirizalieyana want to be friends with all people but dont want have ............any en
emy 2011
http:://cyanxkamo.blogspot.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...